Orientační nabídka


 

Ústecký kraj podporuje vzdělávání žáků ve stavebních oborech

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj podporuje vzdělávání žáků ve stavebních oborech
Zástupce hejtmana a náměstek Radek Vonka se v Ústí nad Labem sešel se zástupci Svazu podnikatelů ve stavebnictví v České republice(SPS). Na jednání dorazili předseda krajské pobočky SPS ing. Martin Doksanský a oblastní manažer Jaroslav Tvrzský a vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy Štěpán Harašta s vedoucí oddělení organizací a koncepcí Hanou Poloncarzovou.
 

 
 

TISKOVÁZPRÁVA ze dne 21.3.2006

 

Ústecký kraj podporuje vzdělávání žáků ve stavebních oborech

 

 

Zástupce hejtmana a náměstek Radek Vonka se v Ústí nad Labem sešel se zástupci Svazu podnikatelů ve stavebnictví v České republice(SPS). Na jednání dorazili předseda krajské pobočky SPS ing. Martin Doksanský a oblastní manažer Jaroslav Tvrzský a vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy Štěpán Harašta s vedoucí oddělení organizací a koncepcí Hanou Poloncarzovou.

     Cílem setkání bylo navázat kontakty, představitelé SPS mají zájem o spolupráci při hledání, výběru a motivaci budoucích žáků stavebních učebních oborů. Jedním z cílů SPS je získávat kvalifikované odborníky a proto se organizace rozhodla začít pracovat už se žáky základních škol, kteří se rozhodují o své budoucnosti. Právě v nich chce vzbudit zájem o stavební obory a nabídnout perspektivu.

     „Jsem rád, že svaz stavařů má zájem o výchovu ve stavebních profesích, Ústecký kraj se prudce rozvíjí a každý odborně vzdělaný člověk bude přínosem. Navíc je pro žáky jistě důležité vědět, že po skončení školy se můžou vyučit v zajímavém oboru, který najde na trhu práce uplatnění,“ uvedl zástupce hejtmana a náměstek Radek Vonka.

     Výsledkem setkání byla dohoda o projektu, na kterém budou spolupracovat představitelé Svazu podnikatelů ve stavebnictví a odborníci z Krajského úřadu Ústeckého kraje, zástupci odboru školství, mládeže a tělovýchovy.       

     „Bude důležité oslovit už žáky osmých tříd a nabídnout jim obory s velkou budoucností, což právě stavebnictví dokáže. Děti na základních školách, které nechtějí jít na gymnázium by měly vědět, že být například dobrým a šikovným zedníkem, je dobrá volba,“ dodal Radek Vonka.

 

 

připravila: Šárka Roudnická, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 

Ústecký kraj podporuje vzdělávání žáků ve stavebních oborech

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 22.3.2006 / 22.3.2006 | Zveřejnit od-do: 22.3.2006-22.4.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém