Orientační nabídka


 

Ústecký kraj pomáhá s protipovodňovým opatřením v srbském Banátu

srbsko
Ústecký kraj již několik let aktivně spolupracuje s oblastí Jižního Banátu v Srbsku, zejména s partnerským městem Bela Crkva a městem Vršac. V letošním roce se jedna z aktivit zaměřuje na přípravu a řešení povodní, které oblast Jižního Banátu potrápily v loňském roce.
Tisková zpráva ze dne 21. dubna 2015
 

 
 

 

V rámci bilaterálního česko srbského projektu „Příprava a řešení mimořádných událostí a krizových situací v návaznosti na přírodní katastrofy“ proběhla ve dnech 15. – 16. 4. 2015 pracovní cesta zástupců úseku krizového řízení Ústeckého kraje do města Pančevo. Zde na úřadu Jihobanátského okruhu seznámili přítomné starosty obcí a členy záchranných složek s legislativními postupy a opatřeními, která fungují v České republice a na praktických příkladech vysvětlili, jak Ústecký kraj zvládá povodně, které tento kraj postihují.

V roce 2014 postihly Srbsko katastrofální povodně, Ústecký kraj přispěl na jejich likvidaci finančním darem a nyní poskytuje také podporu v teoretické a praktické přípravě.

Kraj v letošním roce realizuje v Jihobanátském okruhu projekt Příprava a řešení mimořádných událostí a krizových situací v návaznosti na přírodní katastrofy, který podpořili Česká rozvojová agentura a Ministerstvo zahraničních věcí ČR v rámci Programu zahraniční rozvojové spolupráce ČR.

Ústecký kraj kromě teoretické přípravy na podzim předá úřadu Jihobanátského okruhu techniku v podobě čerpadel a elektrocentrál, která budou sloužit v krizových situacích občanům.

Spolupráce se Srbskem byla zahájena v roce 2010 podpisem Memoranda o porozumění se srbskými městy Vršac a Bela Crkva a dalšími institucemi. Dlouhodobá spolupráce je oboustranně hodnocena jako velmi přínosná a postupně se zaměřuje na konkrétní oblasti.

Zdroj: Oddělení regionálního rozvoje

srbsko
Zástupce Ústeckého kraje přivítal náčelník Jihobanátského okruhu pan Zoran Tasič (uprostřed)

srbsko
Zástupci Ústeckého kraje předávají praktické i teoretické zkušenosti se zvládáním povodní

srbsko
Součástí programu byla prohlídka praktických protipovodňových opatření na ramenech řeky Dunaj

srbsko
Za finanční dar poděkoval zástupcům Ústeckého kraje pan Boban Stevanovič ze srbského Ministerstva vnitra (první zleva)


 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 21.4.2015 / 21.4.2015 | Účinnost od-do: 21.4.2015-21.5.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém