Orientační nabídka


 

Ústecký kraj požádá o dotace pro domácnosti na výměnu starých kotlů za nové, ekologické

rad
Ministerstvo životního prostředí ve středu 15. července zveřejnilo podmínky pro nové „kotlíkové dotace“. Na výměnu starého kotle stát přispěje žadatelům částkou až 127 500 korun, celkem na dotace bude věnováno devět miliard korun od Evropské unie. Ministerstvo dnes vyhlásilo první výzvu v objemu tří miliard.
 

 
 

Ústecký kraj na základě této výzvy zpracuje vlastní upřesňující podmínky „kotlíkové dotace“, které musí schválit příslušné orgány kraje. O dotaci pro občany mohou ode dneška žádat všechny kraje do 30. září. Teprve po poskytnutí dotace kraji bude možno následně rozdělovat peníze přímo občanům, žadatelům. Kdy budou moci lidé přímo o dotace zažádat, záleží na splnění administrativních podmínek. Je reálné, že bude možno stihnout spuštění dotací už v této topné sezoně. Informace pro žadatele bude Ústecký kraj postupně uveřejňovat na svém webu.

V případě pořízení nového kotle výhradně na biomasu nebo tepelného čerpadla může být dotace až 80 procent a dalších pět procent v případě žadatele z oblasti se zhoršenou kvalitou ovzduší. Na nový kotel výhradně na uhlí splňující všechny limity chce stát přispět 70 procenty, na kombinovaný kotel na uhlí a biomasu či na plynový kotel 75 procenty.

Připravil: OMK

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 15.7.2015 / 15.7.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém