Orientační nabídka


 

Ústecký kraj předal dary za šest milionů dobrovolným hasičům

foto
Při příležitosti finále hasičských soutěží Stimax Cup a Tohatsu Fire Cup, které se konaly pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřich Bubeníčka, si dobrovolní hasiči převzali z rukou 1. náměstka hejtmana Martina Kliky novou techniku.
Tisková zpráva ze dne 15. září 2018
 

 
 

Dobrovolní hasiči z 26 obcí a měst mají tak nové modernější vybavení v celkové hodnotě 6 149 072 korun. Rozdáno bylo 13 motorových stříkaček Tohatsu VE 1500 a 68 dýchacích přístrojů. Slavnostního předávání darů se zúčastnil také zástupce Tohatsu Japonsko Genki Tamura a ředitel firmy ZHT Group s.r.o. Radim Zábranský.

„Za Ústecký kraj musím říct, že si vaší práce nesmírně vážíme. O nepostradatelnosti a hlavně náročnosti vaší práce jsme se přesvědčili hned několikrát při povodních a dalších mimořádných událostech. A i proto je důležité, aby byli hasiči a celkově složky IZS vybavováni moderní technikou. Nejlepší by bylo, abyste tuto techniku mohli používat jen při soutěžích i tréninku a ne při ostrých zásazích,“ řekl 1. náměstek hejtmana Ústeckého kraje Martin Klika. „Chtěl bych především poděkovat Ústeckému kraji, že štědře a pravidelně podporuje dobrovolné hasiče a váží si jejich práce,“ dodal náměstek ředitele HZS Ústeckého kraje Martin Laníček.

Tohatsu Fire Cup je série požárních soutěží, které se postupně konaly ve všech okresech Ústeckého kraje. Letošním vítězem superfinále se stal Slavětín a získal tak putovní pohár hejtmana Ústeckého kraje. Soutěž je určena pro všechny sbory dobrovolných hasičů. Ceny vítězům předával také krajský radní a starosta Krupky Zdeněk Matouš. Stimax Cup v běhu na 60 a 100 metrů je pro děti a mládež do 20 let. Letošní soutěže byly pojaty jako Memoriál Herberta Bartáka, dlouholetého člena  Sboru dobrovolných hasičů Krupka, který náhle zemřel letos v březnu.

                         

foto
Motorová stříkačka Tohatsu VE 1500

foto

foto
Vlevo 1. náměstek hejtmana Martin Klika a náměstek ředitele HZS ÚK Martin Laníček.

foto
Vlevo starosta Krupky a krajský radní Zdeněk Matouš a zástupce Tohatsu Japonsko Genki Tamura.

foto

foto
Letošní ročník hasičských soutěží byl Memoriálem Herberta Bartáka. Náměstek Martin Klika předal jeho dceři, která se akce také zúčastnila, květiny. 

foto

foto

foto
Vpravo Jiří Čermák z pracoviště krizového řízení Krajského úřadu Ústeckého kraje a Jiří Henc, starosta Krajského sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. 

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto
Ocenění úspěšné reprezentantky v hasičských soutěžích.

foot

foto

foto

foto

foto

foot
Předání darů se uskutečnilo při příležitosti finále hasičských soutěží na stadionu v Krupce.

foto
Stimax Cup je pro děti a mládež.

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto
Vyhlášení vítězů.

foto

foto

foto

foto

foto

 
































































 


 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 15.9.2018 / 15.9.2018
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém