Orientační nabídka


 

Ústecký kraj prodal v dražbě areál V Podhájí Lužické nemocnice v Rumburku

V úterý 7. prosince se na Krajském úřadě Ústeckého kraje konala veřejná dražba zbytného majetku Ústeckého kraje. Mezi nabízenými nemovitostmi byly areály bývalých hraničních přechodů, zdravotnických zařízení či lesní pozemek. Vydražen byl Pavilon II. Lužické nemocnice v Rumburku za vyvolávací cenu 15,5 milionu korun.
Tisková zpráva ze dne 7. prosince 2021
dražby majetku Ústeckého kraje
 

 
 
V rámci veřejné dražby byl nabízen areál bývalé celnice v Rumburku – Horním Jindřichově, areál bývalé celnice v Jiříkově, areál bývalého hraničního přechodu Mníšek v Nové Vsi v Horách, budova polikliniky v Rumburku, pozemek č. 899/3 v Údlicích a Pavilon II. Lužické nemocnice v Rumburku – V Podhájí.

Vydražit se podařilo poslední nabízený objekt, tj. areál V Podhájí Lužické nemocnice v Rumburku, a to za vyvolávací cenu 15,5 milionu korun. 

Veřejné dražby majetku Ústeckého kraje probíhají přibližně jednou za čtvrt roku. Kraj v nich nabízí oficiální cestou k prodeji svůj zbytný nemovitý majetek. „K péči řádného hospodáře, kterou nám, voleným zástupcům, ukládá zákon, patří také hospodárné a účelné nakládání s majetkem kraje. Kraj je, se svými příspěvkovými organizacemi, které s většinou jeho nemovitého majetku hospodaří, živým organizmem a logicky tak občas dochází k tomu, že se nějaká nemovitost stává zbytnou a dál ji vlastnit by nebylo ani hospodárné, ani účelné,“ vyjádřil se již dříve k dražbám radní Ústeckého kraje pro oblast majetku a investic Tomáš Rieger. 

„Od roku 2022 bude Ústecký kraj pořádat také elektronické dražby zbytného majetku, které by zájemci mohli ocenit, a to nejen v době pandemie. V takovém případě se totiž mohou o dražené objekty ucházet z pohodlí svých domovů. Věřím, že nám elektronické dražby s prodejem nemovitostí, pro které nemá kraj využití, pomohou,“ uvedl po ukončení dražeb radní Tomáš Rieger. 

dražby majetku Ústeckého kraje
Na krajském úřadě se dnes dražil zbytný majetek

 

dražby majetku Ústeckého kraje
Byl vydražen areál V Podhájí Lužické nemocnice v Rumburku

 

dražby majetku Ústeckého kraje
Dražbu vedl vedoucí majetkového odboru krajského úřadu J. Šimák

 

dražby majetku Ústeckého kraje
Přítomen byl i radní Ústeckého kraje pro oblast majetku a investic T. Rieger


 

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 7.12.2021 / 7.12.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém