Orientační nabídka


 

Ústecký kraj se aktivně účastnil dalšího jednání ECRN v Bruselu

001
Ústecký kraj na dalším jednání Evropské sítě chemických regionů (ECRN) v Bruselu zastupovala vedoucí odboru regionálního rozvoje Zuzana Kadlecová, kterou tím pověřil hejtman Oldřich Bubeníček. Hlavním tématem dvoudenního programu byla budoucnost směřování chemického průmyslu v Evropě.
Tisková zpráva ze dne 28. června 2013
 

 
 

Setkání stálé pracovní skupiny v pondělí 24. června projednalo Akční plán sítě na rok 2013, který určuje priority spolupráce a budoucího rozvoje ECRN. Hlavním diskutovaným bodem bylo vytvoření tematických pracovních skupin v rámci sítě, které budou zaměřeny na podporu marketingu, inovací a mapování dovedností. Také byl představen program 11. kongresu ECRN v Maastrichtu a projednala se finální verze předkládaného pozičního dokumentu o průmyslové politice v rámci stěžejní iniciativy Evropské unie Strategie 2020.

Následující den zasedala valná hromada, jejímž hlavním bodem bylo zvolení nového prezidenta ECRN a členů výkonného výboru. Všichni noví představitelé byli jednohlasně zvoleni. Prezidentem se stal Hartmut Möllring, který je ministrem pro vědu a průmysl v německé spolkové zemi Sasko-Anhaltsko. Ústecký kraj bude nově zastoupen radním Ústeckého kraje Jaroslavem Komínkem, který bude v roli pokladníka součástí výkonného výboru ECRN. Nově bylo do sítě přijato Badensko-Württembergsko.

V úterý 25. června se pak konala prestižní diskuse na půdě Evropské komise o chemickém průmyslu s titulem „Jak vytvořit z Evropy atraktivní místo pro globální chemické investice?“. Diskuse probíhala u kulatého stolu mezi zástupci Evropské komise, Evropského parlamentu, členských zemí EU a dotčených subjektů chemického průmyslu (mezi nimi i ECRN). Jednalo se o klíčových faktorech ovlivňujících konkurenceschopnost chemického průmyslu a o jednotné energetické a klimatické politice. Během konference několikrát zaznělo, že velkou překážkou konkurenceschopnosti chemického průmyslu je velmi diferenční rozložení cen energií v globálním měřítku a že rozvoj průmyslu se musí vrátit mezi hlavní priority v budoucí politice Evropské unie.

Evropská síť chemických regionů (European Chemical Regions Network) je uskupení 19 členských regionů z 8 evropských zemí, které spojuje chemický průmysl.

ECRN se snaží podporovat zlepšení strategií regionálního rozvoje, rozvíjet regionální partnerství chemických regionů a zachovávat jejich konkurenceschopnost podporou evropské spolupráce a formulováním společných zájmů.

Chemické regiony si v rámci ECRN vyměňují zkušenosti, informace, know-how, vytváří společné projekty, hledají řešení obecných i velmi specifických problémů a reagují na výzvy chemického odvětví a spolupracují s dalšími zúčastněnými stranami na evropské úrovni.

Ústecký kraj je členem ECRN od roku 2006.

Zdroj: Ing. Jitka Zimová, KH KÚÚK

Kontakt:

Mgr. Alena Tichá, oddělení tiskových informací

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 741

Mob.:+420 777 499 822

Mail:   ticha.a@kr-ustecky.cz

01
Vedoucí odboru regionálního rozvoje krajského úřadu RNDr. Zuzana Kadlecová na jednání (zcela vlevo)

01

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 28.6.2013 / 28.6.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém