Orientační nabídka


 

Ústecký kraj se opět účastní OPEN DAYS v Bruselu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj se opět účastní OPEN DAYS v Bruselu
Ústecký kraj se představuje v Bruselu v rámci projektu Open Days (Dny otevřených dveří); prezentace zastoupení evropských regionů sídlících v Bruselu širší veřejnosti formou výstav, workshopů a seminářů.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 11. 10. 2005

 

Ústecký kraj se účastní OPEN DAYS v Bruselu

 

Ústecký kraj se od 10. do 12. října 2005 představuje v Bruselu v rámci projektu Open Days (Dny otevřených dveří); prezentace zastoupení evropských regionů sídlících v Bruselu širší veřejnosti formou výstav, workshopů a seminářů. Ústecký kraj se této akce, pořádané ve spolupráci s vládní agenturou CzechInvest, Generálním ředitelstvím Evropské komise pro regionální politiku a Výborem regionů účastní již podruhé. V belgické metropoli kraj reprezentují, vedle hejtmana Jiřího Šulce, členové krajské rady Milan Franc a Antonín Terber, krajští zastupitelé Miroslav Závada, Petr Husák a Luděk Forman a také zástupci Krajského úřadu Ústeckého kraje, včetně jeho ředitelky Lydie Šťastné. 

             „V loňském roce se prezentace našeho kraje těšila značnému zájmu a proto se bruselského setkání účastníme i letos. Ústecký kraj své vlastní zastoupení v Bruselu nemá a možnost prezentovat krajskou samosprávu včetně navázání nových kontaktů v rámci této akce je pro nás mimořádně zajímavá,“ vysvětlil hejtman Jiří Šulc. Hlavním tématem letošní krajské prezentace jsou „Charakteristiky inovačního zázemí v Ústeckém kraji“. „Prezentace je věnována například hlavním průmyslovým odvětvím v regionu, rozvoji vysokého školství nebo krajským rozvojovým dokumentům. Představíme také některé konkrétní projekty, jako například Vědecko-technický park v Mostě nebo komplex průmyslové zóny Žďárek,“ upřesnil Jiří Šulc.

            V loňském roce během Open Days poděkoval hejtman Jiří Šulc zástupcům Evropské unie za pomoc s odstraňováním povodní, které Ústecký kraj postihly v roce 2002. Na tuto akci letos naváže prezentace spolupráce Ústeckého kraje s Provincií Jižní Holandsko na téma „Ochrana před povodněmi“. Bruselské Open Days probíhají na několika místech současně a tvoří ji celkem 66 seminářů, workshopů a informačních prezentací; celkem se jich účastní více než sto různých subjektů. Pořadateli jednotlivých akcí jsou jak vlastní účastníci Open Days, jednotlivé regiony a jejich zastoupení, tak i Evropská komise.

 

připravili: František Janačík a Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788/742

janacik.f@kr-ustecky.cz, krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

 

Panelová prezentace Ústeckého kraje Open Days 2004
Panelová prezentace Ústeckého kraje Open Days 2004

Na návštevu Ústeckého kraje lákal hejtman chutným koláčem
Na návštevu Ústeckého kraje lákal hejtman chutným koláčem

Pracovní den na Open Days 2004
Pracovní den na Open Days 2004

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 11.10.2005 / 11.10.2005 | Zveřejnit od-do: 11.10.2005-11.11.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém