Orientační nabídka


 

Ústecký kraj se představil na veletrhu investičních příležitostí v Cannes

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj se představil na veletrhu investičních příležitostí v Cannes
Ústecký kraj se od 14. do 17. března účastnil mezinárodního veletrhu investičních příležitostí MIPIM ve francouzském Cannes. Tento podnik je každoročně pro investory významným zdrojem informací, zkušeností a kontaktů z oblasti nemovitostí a realit.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 17.3.2006

 

Ústecký kraj se představil na veletrhu investičních příležitostí v Cannes

 

Ústecký kraj se od 14.do 17. března představil na mezinárodním veletrhu investičních příležitostí MIPIM ve francouzském Cannes. Tento podnik je každoročně významným zdrojem informací, zkušeností a kontaktů z oblasti nemovitostí a realit. Tradičně se ho účastní přední bankovní a investorské společnosti, developeři, realitní kanceláře a makléři, správy regionů a  měst  a  řada dalších subjektů. Letos se jednalo již o 17. ročník tohoto ve svém oboru vůbec největšího veletrhu. Zúčastnilo se jej cca 20 000 návštěvníků z celého světa. Ústecký kraj na veletrhu zastupoval náměstek hejtmana Petr Fiala a pracovníci odboru hospodářské strategie kraje krajského úřadu.

Ústecký kraj se na veletrhu představil spolu s městy Ústí nad Labem a Most. Prezentoval průmyslové zóny v celém regionu s důrazem na strategickou průmyslovou zónu Triangle u Žatce. Návštěvníci se také mohli seznámit s možnostmi využití lokalit typu brownfields, tedy lokalit, které již sloužily například k průmyslové výrobě, ale v současné době jsou nevyužívané. Kraj se ovšem neomezoval jen na nabídky konkrétních lokalit vhodných pro investice. Prezentoval také svůj vstřícný postoj k investorům i všestrannou podporu, kterou je jim připraven poskytnout při realizaci jejich projektů. Hlavním cílem bylo navázat nové kontakty s případnými investory a prezentovat možnosti, které jim Ústecký kraj nabízí. Obě spoluzúčastněná města pak prezentovala blíže své záměry a projekty v oblasti podpory hospodářského rozvoje. Ústecký kraj takto svou metodickou i faktickou pomocí pomáhá jednotlivým městům regionu snížit náklady a zvýšit efektivnost jejich mezinárodní prezentace.

Náměstek Petr Fiala na veletrhu absolvoval několik desítek obchodních schůzek s developery, potenciálními investory, zástupci odborných tiskovin z oblasti trhu s průmyslovými a komerčními nemovitostmi (časopisů, internetových portálů, výstavních novin, atd.), kteří se stále více zajímají o investiční možnosti v našem kraji. "Ukazuje se, že třetí účast kraje na tomto veletrhu se vyplácí, náš region se stal již pravidelným účastníkem a ostatní vystavovatelé i návštěvníci veletrhu jej berou jako partnera a ne jen jako zvláštnost," uvedl Petr Fiala.

Letošní veletrh MIPIM byl ve znamení Ruska a Krasnodarského kraje. Tento region byl letos také hlavním partnerem veletrhu. „Je vidět, že na východě a v Polsku nám v oblasti investičních příležitostí roste velmi výrazná konkurence. Jednotlivé regiony z těchto oblastí se sice na veletrhu představovaly samostatně, ale stát jim vždy poskytoval velmi výraznou podporu. Podmínkou úspěchu při lákání investorů je proto všestranná prezentace našeho kraje doma i v zahraničí,“ poznamenal vedoucí odboru hospodářské strategie kraje Jan Sixta.

 

 

 

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

Ústecký kraj se představil na veletrhu investičních příležitostí v Cannes

Ústecký kraj se představil na veletrhu investičních příležitostí v Cannes

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 17.3.2006 / 20.3.2006 | Zveřejnit od-do: 17.3.2006-17.4.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém