Orientační nabídka


 

Ústecký kraj se zapojí do projektu ENLARGE-NET

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Ústecký kraj se zapojí do projektu ENLARGE-NET

Tisková zpráva ze dne 13.06.2003

Ústecký kraj se zapojí do projektu ENLARGE-NET. Za účasti hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce se 24. června 2003 uskuteční úvodní konference k tomuto projektu v Saském zemském sněmu v Drážďanech.

Projektem ENLARGE-NET podporuje Evropská komise přípravu hraničních regionů v Sasku, severních Čechách a Dolním Slezsku na rozšíření EU. Jde o přípravu veřejné správy na administrativní, hospodářské a sociální důsledky rozšíření (například na migraci obyvatel), ale také o lepší porozumění sousedních regionů. Projekt předpokládá vytvoření systému, který bude schopen reagovat na výzvy EU, a to v oblastech modernizace veřejné správy, oblasti sociální, regionálním plánování, životním prostředí a krizovém řízení, v hospodářství a cestovním ruchu. Konečným  cílem je vybudování systému většího počtu vzájemně propojených spolupracujících oblastí a vytvoření trvalých sítí vzájemně spolupracujících institucí i jednotlivců.

Účastníky programu ENLARGE-NET budou hlavní město Saska Drážďany, Vládní prezídium Drážďany, Ústecký kraj a město Ústí nad Labem, město Wroclav a Dolnoslezské vojvodství, dále Saský komunální vzdělávací institut a Institut pro ekologický rozvoj území (IÖR) v Drážďanech. Na jeho realizaci se budou také podílet Vládní prezídium Chemnitz, Karlovarský a Liberecký kraj, dále množství dalších aktérů všech tří zúčastněných zemí a jejich dotčených regionů.

Doba trvání projektu je 24 měsíců. Aktéři ze tří zúčastněných regionů budou působit v pěti tématických pracovních skupinách:

1.      modernizace veřejné správy

2.      sociální

3.      regionální plánování / infrastruktura

4.      životní prostředí/ochrana před katastrofami / krizový management (Ústecký kraj)

5.      hospodářství / cestovní ruch (město Ústí nad Labem)

            Ústecký kraj bude zapojen do pracovní skupiny, která se soustředí na projekty zaměřená na životní prostředí a ochranu před katastrofami - krizový management. Jednotliví  účastníci zapojení do pracovních skupin se soustředí především na vyhledávání vhodných projektů (nikoli lokálních, ale přeshraničních s významem pro celý region nebo kraj) a jejich přípravu k financování z fondů EU. Za zmínku stojí i to, že záměr projektu počítá s tím, že členové týmů ze SRN jako již členského státu povedou kolegy z přistupujících států při přípravě projektů do EU a pomohou jim tak získat potřebné zkušenosti s řízením projektů financovaných z fondů EU.

            Další informace o projektu ENLARGE-NET najdete na internetových stránkách Ústeckého kraje (http://www.kr-ustecky.cz) v sekci Dokumenty.

Vydal: Vojtěch Krump, odd. informací a styku s veřejností

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 13.6.2003 / 13.6.2003 | Zveřejnit od-do: 13.6.2003-13.7.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém