Orientační nabídka


 

Ústecký kraj : Smlouvy s ČSAD Česká Lípa a.s. jsou právně závazné

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj nesouhlasí s dnešním prohlášením svého smluvního dopravce, kterým je ČSAD Česká Lípa a.s.. Povaha uzavřených smluv coby veřejnoprávních či soukromoprávních nic nemění na skutečnosti, že tyto smlouvy jsou pro společnost ČSAD Česká Lípa, a.s. právně závazné a společnost ČSAD Česká Lípa, a.s. je povinna tyto smlouvy plnit.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 1.9.2006

 

Ústecký kraj : Smlouvy s ČSAD Česká Lípa a.s. jsou právně závazné

 

Ústecký kraj nesouhlasí s dnešním prohlášením svého smluvního dopravce, kterým je ČSAD Česká Lípa a.s. Tento dopravce vyhrál květnové koncesní řízení a obě strany – Ústecký kraj a ČSAD Česká Lípa podepsaly 2.6.2006 rámcové smlouvy o zajištění dopravní obslužnosti. Před podpisem smlouvy si představitelé dopravce, tehdejší předseda představenstva Michal Jergl a ředitel společnosti David Mahdal vyžádali několik hodin na to, aby mohli znění smlouvy důkladně prostudovat. Ústecký kraj jim tuto možnost poskytl. Při podpisu smlouvy nevyslovili představitelé ČSAD Česká Lípa žádné pochybnosti o znění smluv a vlastním plnění závazku veřejné služby.     

     ČSAD Česká Lípa, a.s. ve svém dnešním tiskovém prohlášení zpochybňuje svoji připravenost plnit uzavřené smlouvy o závazku veřejné služby. Coby údajný důvod tohoto svého prohlášení společnost ČSAD Česká Lípa, a.s. zmiňuje stanovisko Ministerstva vnitra ČR, ve kterém se uvádí, že smlouvy o závazku veřejné služby nejsou smlouvami veřejnoprávními.

     K tomu Ústecký kraj nejprve uvádí, že názor Ministerstva vnitra není závazný a dle názoru Ústeckého kraje je chybný. O tom konec konců svědčí i nedávné usnesení Obvodního soudu pro Prahu 2, ve kterém je zcela jasně konstatováno, že se v případě smluv o závazku veřejné služby o veřejnoprávní smlouvy jedná.

     Za druhé je nezbytné konstatovat, že povaha uzavřených smluv coby veřejnoprávních či soukromoprávních nic nemění na skutečnosti, že tyto smlouvy jsou pro společnost ČSAD Česká Lípa, a.s. právně závazné a společnost ČSAD Česká Lípa, a.s. je povinna tyto smlouvy plnit. V případě, že společnost ČSAD Česká Lípa, a .s. uzavřené smlouvy bezezbytku nesplní, nemá Ústecký kraj jinou možnost než tyto smlouvy ukončit a přistoupit k zajištění linkové dopravy prostřednictvím jiných dopravců.

     Ústecký kraj nemíní jakkoli ustupovat pokračujícímu protiprávnímu jednání Dopravního podniku Ústeckého kraje, a.s. a s ní spřízněné společnosti ČSAD Česká Lípa, a.s. . Protiprávnost tohoto jednání dnes potvrdil i Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, který zaslal Dopravnímu podniku Ústeckého kraje, a.s. své výhrady a označil jeho jednání za velmi závažné zneužití dominantního postavení.

 

připravila : Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 1.9.2006 / 1.9.2006 | Zveřejnit od-do: 1.9.2006-1.10.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém