Orientační nabídka


 

Ústecký kraj svolává kulatý stůl k problematice dálnice D8

1
Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová zve starosty, zástupce Ředitelství silnic a dálnic, Ministerstva dopravy ČR, Ministerstva životního prostředí ČR a CHKO České středohoří na další jednání k aktuálnímu stavu výstavby dálnice D8 v úseku Lovosice – Řehlovice.
 

 
 

Tisková zpráva z 3. června 2010

Obsahem jednání bude mimo jiné informace o výzvě premiérovi, o výzvě starostům obcí Ústeckého kraje k podpoře urychlené dostavby dálnice D8 a dále informace z kontrolního dne na stavbě dálnice D8, konaného 20. 5. 2010.

Jednání se uskuteční v úterý 15. června 2010 od 11:00 do 13:00 hodin na Krajském úřadu Ústeckého kraje.

Situace ohledně oddalování termínu dokončení D8 se stala nadále neúnosnou. Pro Ústecký kraj je dostavba dálnice D8 priorita. Starostové všech obcí Ústeckého kraje byli osloveni dopisem, kde jsou vyzýváni k solidaritě s dotčenými obcemi a jejich obyvateli a žádáni o podporu žádosti o urychlenou dostavbu chybějícího úseku dálnice, kterou hejtmanka adresovala premiérovi Janu Fišerovi.

Ústecký kraj je koordinátorem a jedná se zainteresovanými stranami. Kvůli odkladům termínu dostavby D8, narůstající nehodovosti a katastrofálnímu stavu dopravy iniciuje společné jednání všech zúčastněných subjektů.

„Jsem přesvědčena, že obyvatelé obcí a měst, přes které vedou objízdné trasy za nedostavěné úseky dálnice D8, čekají na její dokončení jako na zázrak. Neustálé odkládání termínu dostavby a záměrné vyvolávání nových a nových soudních sporů je hazardem se životy a zdravím našich obyvatel. Navíc dokončení dálnice je klíčové pro příchod nových investorů a tvorbu nových pracovních míst. Přestože jakákoli iniciativa vedoucí k tlaku na urychlenou dostavbu je chvályhodná, mám pocit, že se z D8 stává politické téma. Pro Ústecký kraj a jeho obyvatele je to ale zásadní otázka bezpečnosti, lepšího životního prostředí a kvalitní dopravní dostupnosti. V tuto chvíli je třeba učinit patřičné kroky včetně legislativních změn k tomu, aby došlo k co nejrychlejší dostavbě posledního úseku dálnice D8 přes České středohoří. A to je úloha Parlamentu České republiky a nově sestavované vlády. Jak vážně to myslí s občany Ústeckého kraje a s dostavbou dálnice, musí ale nyní prokázat především nově zvolení poslanci,“ doplnila hejtmanka Jana Vaňhová.

Připravila:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

mob. 737 203 666

hanackova.m@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 3.6.2010 / 3.6.2010 | Účinnost do: 30.6.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém