Orientační nabídka


 

Ústecký kraj upozorňuje na možnost získat dotace ze strukturálních fondů EU

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Ústecký kraj upozorňuje na možnost získat dotace ze strukturálních fondů EU

Tisková zpráva ze dne 19.9.2003

 

Ministerstvo pro místní rozvoj požádalo Ústecký kraj o spolupráci při realizaci projektu Projektu Phare 2001 CZ 01.10.03 „Dokončení struktur a opatření za účelem zvýšení absorpční kapacity na národní a regionální úrovni“. Cílem tohoto projektu je zajistit rozpracování projektových námětů a dokončení přípravy projektů, které by měly být financovány ze strukturálních fondů Evropské unie.Projekt je realizován formou technické pomoci (tzn. poskytování poradenských služeb ve formě konzultací, zpracování analýz a projektové dokumentace) v rámci národního programu PHARE 2001.

Doba jeho trvání je vymezena na 14 měsíců, částka vyčleněná na realizaci je 2 miliony EUR z prostředků PHARE. Na centrální úrovni  jsou do procesu implementace zapojena tři ministerstva: Ministerstvo pro místní rozvoj, Ministerstvo práce a sociálních věcí a Ministerstvo průmyslu. Za celkovou koordinaci zodpovídá Ministerstvo pro místní rozvoj. V první fázi projektu bude vybráno 21-24 projektových žádostí, výstupem projektu pak bude výběr 10 projektových žádostí v každém regionu soudržnosti. Další informace můžete najít na internetových stránkách Ministerstva pro místní rozvoj (www.mmr.cz, záložka Evropské fondy, Nástroj PHARE, Národní programy Phare, Národní program Phare 2001- IB projekt CZ01.10.03 - technická pomoc, Informace o programu).

V současné době je potřeba získat informace o množství projektových námětů v regionu soudržnosti s cílem zjistit poptávku po prostředcích vztahujících se k jednotlivým prioritám.  Na webových stránkách MMR (www.mmr.cz, záložka Evropské fondy, dotazníkové šetření) probíhá dotazníkové šetření předběžného zájmu o realizaci projektu s podporou ze strukturálních fondů EU.

Ústecký kraj proto vyzývá všechny potencionální žadatele o dotace ze strukturálních fondů EU k vyplnění jednoduchého dotazníku a jeho odeslání do 10.10.2003. V případě, že nevyužijete možnosti vyplnění dotazníku přímo přes stránky MMR a budete formulář vyplňovat ve formě MS Excel, zašlete jej na e-mailovou adresu: josef.svajgl@nuts2severozapad.cz .             

      Výstupy z tohoto šetření budou mimo jiné využity právě pro účely projektu Phare 01.10.03 "Dokončení struktur a opatření za účelem posílení absorpční kapacity na národní a regionální úrovni" v případě Společného regionálního operačního programu, operačního programu Průmysl a podnikání a operačního programu Rozvoj lidských zdrojů.

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 19.9.2003 / 19.9.2003 | Zveřejnit od-do: 19.9.2003-19.10.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém