Orientační nabídka


 

Ústecký kraj uspořádal seminář k projektu AFFC

Na Krajském úřadě Ústeckého kraje se uskutečnil úvodní seminář k projektu Audity familyfriendlycommunity. Ústecký kraj se rozhodl do tohoto projektu zapojit prostřednictvím uzavření podlicenční smlouvy s Jihomoravským krajem.
Tisková zpráva ze dne 14. listopadu 2023
seminář AFFC
 

 
 
Cílem Auditu je podpořit pro-rodinné klima v obci. Klima, které je přátelské rodině, které podpoří budování vztahů v rodinách a mezigenerační dialog. Smyslem je netvořit opatření od „zeleného“ stolu, ale zapojit neziskový sektor, politickou reprezentaci, zaměstnavatele, školy a občany ve všech fázích života – rodiče, mládež, seniory.

Ústecký kraj nabízí obcím, které se do projektu zapojí, uhrazení nákladů celého auditního procesu, vyjma realizace samotných opatření, které si obec nadefinuje. Proces udělení základního certifikátu trvá devět měsíců, plnění samotných opatření poté tři roky. Na konci je, v případě splnění kritérií, udělen plnohodnotný certifikát, který obec může využít k propagaci, tedy dát na vědomí, že se jedná o obec, kde se rodinám dobře žije. Účast na úvodním semináři byla podmínkou pro vstup do projektu. V případě dalšího trvajícího zájmu obcí o vstup do tohoto projektu Ústecký kraj vyhlásí nové ročníky.

Audit je realizován od roku 2006 v Rakousku. Licenci k auditu převzal od rakouského vlastníka licence Jihomoravský kraj. Ústecký kraj realizuje projekt od roku 2022, kdy do projektu vstoupily čtyři obce. Nejedná se o auditní proces, jak jej známe z firemního prostředí. Nejde o přísné posuzování, nakolik jsou naplňovány normy a kritéria. Hlavním cílem je motivace občanů, aby měli zájem zasahovat do dění v obci a využili všech existujících možností.

Více informací o projektu se dozvíte ZDE.

Seminář se konal na půdě Krajského úřadu Ústeckého kraje
Seminář se konal na půdě Krajského úřadu Ústeckého kraje

Účast byla hojná. Ústecký kraj realizuje tento projekt teprve od roku 2022
Účast byla hojná. Ústecký kraj realizuje tento projekt teprve od roku 2022

 

Seminář
 

 


 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 14.11.2023 / 14.11.2023 | Zveřejnit od: 14.11.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém