Orientační nabídka


 

Ústecký kraj uspořádal seminář k projektu Audit Family Friendly Community

Pod záštitou a za osobní účasti náměstka hejtmana Jiřího Kulhánka proběhl na krajském úřadě úvodní seminář k projektu Audit Family Friendly Community. Ústecký kraj se rozhodl do projektu zapojit prostřednictvím uzavření podlicenční smlouvy s Jihomoravským krajem.
Tisková zpráva ze dne 7. června 2022
SV
 

 
 

Audit je realizován již od roku 2006 v Rakousku. Licenci k auditu převzal od rakouského vlastníka licence Jihomoravský kraj. Do projektu se již zapojilo 28 měst a obcí, nebo městských částí.

Slovo audit vychází z latinského audire: slyšet, naslouchat. Proto je zapojení veřejnosti důležitým stavebním kamenem auditu. Doslovný český překlad používaného anglického názvu je audit obec přátelská rodině, tedy audit, který pomáhá vytvářet přívětivé prostředí pro rodiny. Nejedná se o auditní proces, jak jej známe z firemního prostředí. Nejde o přísné posuzování, nakolik jsou naplňovány normy a kritéria.

Hlavním cílem je motivace občanů, aby měli zájem zasahovat do dění v obci a využili k tomu všech existujících možností. Cílem Auditu je podpořit prorodinné klima v obci, klima, které je přátelské rodině, podpoří budování vztahů v rodinách a mezigenerační dialog. Smyslem je netvořit opatření od „zeleného“ stolu, ale zapojit neziskový sektor, politickou reprezentaci, zaměstnavatele, školy a občany ve všech fázích života – rodiče, mládež, seniory.

Ústecký kraj nabízí obcím, které se do projektu zapojí, uhrazení nákladů celého auditního procesu, vyjma realizace samotných opatření, které si obec nadefinuje. Proces udělení základního certifikátu trvá 9 měsíců, plnění opatření poté 3 roky.

V případě splnění kritérií je obci udělen plnohodnotný certifikát, který obec může využít ke své propagaci, tedy dát na vědomí, že se jedná o obec, kde se rodinám dobře žije. Účast na úvodním semináři je podmínkou pro vstup do projektu. V případě trvajícího zájmu obcí Ústecký kraj vyhlásí nové ročníky pro vstup do tohoto projektu.

Ústecký kraj uspořádal seminář k projektu Audit Family Friendly Community
Ústecký kraj uspořádal seminář k projektu Audit Family Friendly Community

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 7.6.2022 / 7.6.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém