Orientační nabídka


 

Ústecký kraj uspořádal seminář věnovaný sociálně právní ochraně dětí

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj uspořádal  seminář věnovaný sociálně právní ochraně dětí
Ústecký kraj uspořádal 4.října celostátní seminář na téma "Práce s ohroženou rodinou orgánů sociálně-právní ochrany dětí".
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 4.10. 2005

 

Ústecký kraj uspořádal  seminář věnovaný sociálně právní ochraně dětí

 

Ústecký kraj uspořádal 4.října celostátní seminář na téma „Práce s ohroženou rodinou orgánů sociálně-právní ochrany dětí“. Akci připravil odbor sociálních věcí a zdravotnictví krajského úřadu ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí. Sešli se na ní jak pracovníci  ministerstva a místních samospráv, tak i zástupci neziskových organizací. Na programu jednání bylo například téma systematické práce s ohroženou rodinou z pohledu orgánů sociálně-právní ochrany dětí, možnosti spolupráce nestátních subjektů v této oblasti nebo třeba i problematika přeshraniční spolupráce  při ochraně dětí. „Témata, kterým je tento seminář věnován, považuji za velmi důležitá a jsem rád, že se lidé, kteří se problematice věnují sešli právě v našem kraji. Péče o ohrožené rodiny a ochrana dětí je velmi komplikovaná a myslím, že užší spolupráce zainteresovaných subjektů by jistě byla ku prospěchu věci. Doufám, že náš seminář tedy napomůže k vytvoření nových pracovních kontaktů a vazeb a přispěje tak k zlepšení vaší spolupráce,“ řekl v úvodu náměstek hejtmana Petr Fiala, který se spolu radím Vladimírem Záhorským semináře zúčastnil.

Celostátní seminář byl vůbec prvním podobným setkáním. Pro Ústecký kraj je jeho téma velmi aktuální. Drží totiž smutný primát co se týče počtu předběžných opatření o odebrání dětí z rodiny. V loňském roce bylo takových opatření vydáno 346. Příčinou tohoto nepříznivého stavu je podle odborníků především sociální skladba obyvatelstva v regionu.

Na seminář by měla navázat série dalších setkání, která přispějí k lepší komunikaci  centrálních orgánů s dalšími subjekty, které v oblasti sociálně-právní ochrany dětí působí. 

 

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

Ústecký kraj uspořádal  seminář věnovaný sociálně právní ochraně dětí

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 5.10.2005 / 5.10.2005 | Zveřejnit od-do: 5.10.2005-5.11.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém