Orientační nabídka


 

Ústecký kraj v Bruselu na gastronomické akci

22
Gastronomickou akci s názvem 27 ZEMÍ NA VAŠEM TALÍŘI zorganizoval obvodní úřad bruselské městské části Ixelles ve spolupráci se všemi ostatními členskými státy a regiony Evropské unie dne 29. 9. 2010 na náměstí Evropského Parlamentu. Akce byla uspořádána u příležitosti belgického předsednictví v Radě EU.
 

 
 

Hlavním cílem kulinářské akce bylo představit veřejnosti místní a regionální speciality ze všech členských zemí a ukázat platnost základního motta EU „Jednota v rozmanitosti“. Tradiční jídla a nápoje se na náměstí podávaly celé odpoledne od 12 do 20 hodin a návštěvníci si zde pochutnali například na kyperských plněných vinných listech koupepia, maďarském guláši nebo italském telecím ossobuco. Gastronomický zážitek poodhalil účastníkům akce i něco z historie a národního dědictví jednotlivých zemí, jelikož jídla a nápoje servírovali zástupci příslušného členského státu, kteří ochotně odpovídali na dotazy týkající se svých kultur a zemí. Národní stánky také nabízely množství informačních brožur a letáků na podporu cestovního ruchu do svých domovin.

 

Úvodní řeč pronesl starosta Ixellu pan Willy Decourty a také radní, paní Delphine Bourgeois, za účasti zástupců všech 27 členských zemí, většinou velvyslanců, a za účasti místopředsedkyně Evropského Parlamentu, paní Rodi Kratsa-Tsagaropoulou, a pana Oliviera Chastela, státního tajemníka pro evropské záležitosti.

 

Českou republiku na akci zastupovalo Velvyslanectví ČR v Belgii, CzechTourism a většina českých a moravských krajů, jež poskytly své tradiční regionální potraviny a nápoje. Ústecký kraj se prezentoval opět ústeckými a roudnickými klobásami of firmy Procházka, s.r.o.,  Severočeskými tyčinkami, lineckým pečivem a sněhovým bézé pekárny INPEKO Ústí nad Labem a likéry Klášterní tajemství, Stará myslivecká a Vaječný sen pocházející z ústecké likérky Granette. Jako již tradičně, český stánek byl díky svým výborným tradičním pokrmům, nápojům i pohostinnosti jeden z těch nejoblíbenějších.

4
1
2
5
3

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 30.9.2010 / 30.9.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém