Orientační nabídka


 

Ústecký kraj v projektu podpořil polytechnickou soutěž T-Profi

Šestý ročník krajského kola polytechnické soutěže „T-PROFI“ – Talenty pro firmy obhájil teplický tým vedený zástupcem společnosti Mahr, s. r. o. a žáky ZŠ a MŠ Krupka a Střední školy stavební a strojní Teplice.
Tisková zpráva ze dne 12. listopadu 2021
T_PROFI
 

 
 
Soutěž uspořádala Krajská hospodářská komora Ústeckého kraje ve spolupráci s Ústeckým krajem, který soutěži propůjčil značku Ústecký kraj #Nový start, která si mj. klade za cíl vyzdvihovat mimořádné akce podporující inovační prostředí a podnikání či rozvoj talentů v regionu.

Soutěž proběhla v Chomutově v rámci výstavy „Vzdělávání 2022“, kterou již tradičně pořádá Okresní hospodářská komora v Chomutově. Princip akce je založen na účasti smíšeného soutěžního týmu sestávajícího z tří žáků 5. tříd základních škol, tří žáků 2. ročníku střední škol a zástupce firmy, jako kapitána týmu. V rámci soutěže si tak mohou soutěžící ověřit nejen své technické schopnosti prostřednictvím polytechnické stavebnice Merkur, ale také vyzkoušet kreativní přístup při plnění daného zadání.

Soutěžící dostali za úkol v časovém limitu tří hodin postavit funkční model soustruhu a tepelné elektrárny, která měla soustruh pohánět a regulovat její výkon. První místo obhájil tým z Teplic vedený zástupcem společnosti Mahr, s. r. o. a žáky Základní školy a Mateřské školy Krupka a Střední školy stavební a strojní Teplice. Tento tým bude zastupovat Ústecký kraj v celorepublikovém kole na jaře 2022.

Akce byla realizována v rámci projektu „Podpora a rozvoj inovačního prostředí v Ústeckém kraji II.“, za finanční podpory Evropské unie prostřednictvím Operačního programu Výzkum, vývoj, vzdělávání. Realizaci projektu i veletrhu zajišťuje odbor podpory podnikání, inovací a transformace Krajského úřadu Ústeckého kraje a ve spolupráci s finančním partnerem projektu Inovační centrum Ústeckého kraje, z. s.

01
Zadání soutěže bylo vyrobit model soustruhu a tepelné elektrárny ze stavebnice Merkur

02

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 12.11.2021 / 12.11.2021 | Zveřejnit od: 12.11.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém