Orientační nabídka


 

Ústecký kraj věnoval dobrovolným hasičům sedm osobních aut

001
Sedm okresních Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska má nové osobní vozy. Jako dar Ústeckého kraje jim je slavnostně předal hejtman Oldřich Bubeníček. Vozy v celkové hodnotě 1,7 milionu korun dostala sdružení z Děčína, Chomutova, Litoměřic, Loun, Mostu, Teplic a z Ústí nad Labem.
Tisková zpráva ze dne 5. března 2015
 

 
 

O pořízení sedmi vozidel jako daru rozhodla Rada Ústeckého kraje na podzim 2014. Kromě předávaných vozidel obdrží Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska od Ústeckého kraje pro vybrané jednotky na podzim roku 2015 další hmotné dary v celkové výši cca 6 miliónů Kč (motorové stříkačky, třívrstvé zásahové obleky nebo například zásahové hadice). „Dobrovolné hasiče beru jako nedílnou součást integrovaného záchranného systému, tato vozidla jsou jen malým poděkováním za jejich obětavou práci. Naposledy jsme je v plné polní viděli například při povodních v roce 2013. Velmi mile mě i překvapil počet dobrovolných hasičů v celé republice, tedy 350 tisíc členů,“ poděkoval při předávání hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. Hejtman zahájil slavnostní setkání spolu se starostou Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Karlem Richterem a starostou Krajského sdružení hasičů Jiřím Hencem. Klíčky od jednotlivých vozů si poté z rukou hejtmana převzali zástupci okresních sdružení. 

Předání se konalo v prostorách společnost Jelínek Holding, s. r. o., která je oficiálním dealerem vozidel značky Renault a Dacia a také uspěla ve výběrovém řízení na dodání právě těchto nových osobních vozů. Ve vozech značky Dacia Logan mají hasiči i povinnou výbavu, zimní a letní pneumatiky. O polep jednotlivých vozidel se postarala firma Stimax International, s. r. o., provozovatel Hasičského obchodního centra s prodejnou v Teplicích.

Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje a Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska jsou spoluorganizátory na letošní 7. ročník Dne záchranářů Ústeckého kraje, který se uskuteční opětovně na nábřeží v Děčíně v sobotu 20. června 2015.

01

02

03
Viera Nejedlá z teplického sdružení hasičů při prohlídce darovaných vozů. 

04
Starosta SH ČMS Karel Richter (na snímku vlevo) a hejtman Oldřich Bubeníček při předání klíčků zástupci lounského sdružení a zároveň starostovi krajského sdružení hasičů Jiřímu Hencovi. 

05

06
Hejtman spolu s majitelem společnosti Jelínek Holding, s.r.o. Václavem Jelínkem. 

07

08

10

 

 

 


 

 

 

 


 

 


 
Zodpovídá: Ing. Lucie Dosedělová
Vytvořeno / změněno: 5.3.2015 / 5.3.2015 | Účinnost od-do: 5.3.2015-5.4.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém