Orientační nabídka


 

Ústecký kraj vybral nového dopravce

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj vybral nového dopravce
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc v úterý 30.5. oznámil výsledky koncesního výběrového řízení na nové smluvní dopravce na zajištění základní dopravní obslužnosti ve veřejné autobusové dopravě.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 30.5.2006

Ústecký kraj vybral nového dopravce

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc v úterý 30.5. oznámil výsledky koncesního výběrového řízení na nové smluvní dopravce na zajištění základní dopravní obslužnosti ve veřejné autobusové dopravě. Výběrové komise zveřejnily, že ve všech patnácti regionech Ústeckého kraje, na něž bylo koncesní řízení vypsáno, zvítězila společnost ČSAD Česká Lípa a.s. Podle hejtmana nabídla nejlepší cenovou kalkulaci na ujetý kilometr. „Jediným kritériem koncesního řízení byla cena za ujetý kilometr. A tu nabídla tato společnost nejlepší,“ řekl hejtman Šulc. Zároveň oznámil, že nová společnost bude účtovat kraji cenu 27,57 Kč na kilometr. Původně měl Ústecký kraj bývalému dopravci – Dopravnímu podniku Ústeckého kraje - zaplatit 315 milionů korun. Díky smlouvě s novým dopravcem, který vyhrál v koncesním výběrovém řízení, nyní kraj zaplatí za letošní rok o 171 milionů korun méně.     

Hejtman také sdělil, že firmy, jež se přihlásily do koncesního řízení, se zavázaly, že zajistí dopravu po 2. červnu. „Předsedovi představenstva ČSAD Česká Lípa a.s. ing. Jerglovi odešlo oficiální vyrozumění o vítězství společnosti. Uzavření smlouvy tak již nic nebrání“ dodal hejtman. Společnost ČSAD Česká Lípa a Dopravní podnik Ústeckého kraje jsou personálně provázány právě osobou ing. Jergla, který je předsedou představenstva obou firem. Tato provázanost obou firem umožňuje, že DPÚK zajistí provozování základní dopravní obslužnosti do té doby, než nový dopravce  získá licence. „Obyvatelé Ústeckého kraje se nemusí obávat, že autobusy nevyjedou, základní dopravní obslužnost je tímto zajištěna,“ uvedl hejtman.

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 31.5.2006 / 31.5.2006 | Zveřejnit od-do: 31.5.2006-30.6.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém