Orientační nabídka


 

Ústecký kraj vydává již třetí ročenku o stavu životního prostředí

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj vydává již třetí ročenku o stavu životního prostředí
Ročenka, kterou vydal Ústecký kraj spolu s Regionální rozvojovou agenturou, bude veřejnosti k dispozici v kanceláři této agnetury v budově Krajského úřadu v Ústí nad Labem. Publikace vychází v nákladu 500 kusů, ročenka s údaji za rok 2005 by měla vyjít v listopadu letošního roku.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 14.2. 2006

 

Ústecký kraj vydává již třetí ročenku o stavu životního prostředí

 

 

Již třetí  Ročenku životního prostředí vydává Ústecký kraj ve spolupráci s Regionální rozvojovou agenturou. Publikace vyhodnocuje stav životního prostředí v našem regionu v roce 2004.

„Na rozdíl od jiných publikací jsme se v ní snažili klást zvláštní důraz nejen na zveřejnění příslušných informací, ale především ukázat vývojové trendy, které jsou pro tuto oblast příznačné. Jsou v ní podrobné informace,  které veřejnost,  a to nejen odborná, od takovéto publikace očekává,“ říká zástupce a náměstek hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka.  Konstatoval, že i přes určité problémy se stav v životního prostředí v regionu  zlepšuje. „Už pouhým listováním  čtenář zjistí, že na stránkách ročenky najde řadu příkladů, které může porovnat s  informacemi o ostatních krajích České republiky. Každý si udělá docela dobrou představu jak na tom Ústecký kraj po stránce životního prostředí je,“ dodává zástupce a náměstek hejtmana.

Ročenka životního prostředí Ústeckého kraje 2004  podle něj zachycuje region po jednotlivých  kapitolách (rozdělených například na ovzduší, vodu, půdu, přírodu, přírodní parky, lesy, odpady, staré ekologické zátěže, dopravu, prioritní problémy v ochraně ) a podrobně  mapuje  rok 2004 s trendy, které jej provázely.  „Souhrn údajů o životním prostředí je pro nás při plánování rozvoje kraje velmi důležitý. Za příklad mohou posloužit informace o ovzduší. Celková bilance emisí znečišťujících látek do ovzduší v roce 2004 nevykazuje ve srovnání s rokem 2003 výraznější rozdíl, pouze u emisí tuhých znečišťujících látek došlo k jejich nárůstu. V této souvislosti považuji za důležité, že se nám podařilo přesvědčit našeho nejvýznamnějšího emitenta -  ČEZ o tom, že je třeba  v co nejkratší době snížit emise a zvýšit efektivnost spalovacích procesů  v jejich zařízeních v celém ústeckém regionu.  Široká veřejnost jistě zaregistrovala, že tato společnost začala připravovat komplexní obnovu  svých elektráren v Tušimicích a Ledvicích. Jen v těchto jmenovaných zařízeních by měly investice do nejlepších technik přesáhnout 5 miliard korun,“ říká Radek Vonka.

V ročence, která bude pro veřejnost k dispozici v kanceláři Regionální rozvojové agentury v budově Krajského úřadu Ústeckého kraje v Ústí nad Labem, jsou přehledně uvedeny hlavní problémy, které chce Ústecký kraj v ochraně životního prostředí řešit. Publikace vychází v nákladu 500 kusů. Ročenka s údaji za rok 2005 by měla vyjít v listopadu letošního roku.

 

 

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: Naděžda Kocábková
Vytvořeno / změněno: 14.2.2006 / 14.2.2006 | Zveřejnit od-do: 14.2.2006-14.3.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém