Orientační nabídka


 

Ústecký kraj vyzkouší přijímačky v pilotním projektu

logo ÚK
Ústecký kraj přijal pro nejbližší období Strategii na zlepšení výsledků vzdělávání ve středních školách zřizovaných Ústeckým krajem. Součástí strategie jako jeden z nástrojů ke zvýšení kvality vzdělávání a vzdělanosti v kraji je zavedení povinných přijímacích zkoušek do maturitních oborů. Pilotní ročník tohoto záměru odstartuje v dubnu 2013.
 

 
 

Ve dnech 22. a 23. dubna projdou všichni zájemci o studium v maturitních oborech testem studijních předpokladů, který pro pilotní ročník připravila společnost SCIO. Vzhledem ke zkušebnímu ročníků se mohou ředitelé jednotlivých středních škol sami rozhodnout, zda výsledky testů zohlední v rámci jimi vyhlášených kritérií přijímacího řízení či nikoliv.  „Uchazeči tak mají jedinečnou šanci vyzkoušet si v praxi jeden z mnoha způsobů testování, neboť v rámci čtyřletého maturitního studia se s různými způsoby testování a zkoušení budou často setkávat,“ řekla k pilotnímu ročníku náměstkyně hejtmana Jana Vaňhová.

Letos jde o to, aby se celý proces odzkoušel, včetně náročnosti, administrativní a organizační zátěže a připravenosti škol a uchazečů. Cílem zavedení přijímacích zkoušek je více motivovat základní školy a žáky k důkladnější přípravě ke studiu na střední škole a tím zlepšit studijní a následně maturitní výsledky. Ústecký kraj provede po vyhodnocení celého pilotního projektu analýzu, na jejímž základě rozhodne, jak bude postupovat v následujících letech. Obdobným způsobem se přistupuje k přijímacím řízení i v dalších krajích.

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 8.2.2013 / 8.2.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém