Orientační nabídka


 

Ústecký kraj zabodoval v soutěži Egovernment The Best 2022

Ústeckému kraji se podařilo dosáhnout nebývalého úspěchu. V soutěži Egovernment The Best 2022 obsadil se svou integrací ekonomického systému a spisové služby druhé místo v kategorii projekty krajů. V kategorii projekty měst uspěla děčínská aplikace kAppka, která obsadila druhé místo a jejímž realizátorem je krajská datová platforma Portabo spravovaná Datovým centem Ústeckého kraje.
Tisková zpráva ze dne 22. listopadu 2022
The Best 2022
 

 
 
Slavnostní vyhlášení vítězů 17. ročníku soutěže proběhlo pod záštitou místopředsedy vlády pro digitalizaci Ivana Bartoše v pondělí 21. listopadu 2022 v prostorách Obecního domu v Praze. Diplomy vítězům předala hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková a poradce vicepremiéra Ondřej Profant. V soutěži zabodoval krajský projekt „Integrace ekonomického systému a spisové služby - zveřejňovaní smluv a elektronické schvalování dokladů“ a děčínský projekt „kAppka – Inteligentní systém hlídání spotřeby úniků vody pomocí chytrých vodoměrů“. Oba projekty obsadily ve svých kategoriích druhé místo.

„Jsem na všechny informatiky, kteří jsou zapojení do projektu integrace ekonomického systému a spisové služby, velmi pyšný. Je to ocenění jejich dosavadní práce, která je opravdu náročná. Umístění mezi nejlepšími projekty letošního roku je pro nás ukazatelem, že se vydáváme správným směrem na cestě k digitalizaci. Proces elektronizace veřejné správy je totiž klíčový pro fungování moderní společnosti. Umožňuje nám pracovat rychle a efektivně a také šetří peníze,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

Egovernment The Best je soutěžní sbírka nejzajímavějších projektů elektronizace veřejné správy v České republice, kterou každoročně vyhlašuje Magazín Egovernment ve spolupráci se společností ICZ. Snahou magazínu je touto cestou shromáždit a prezentovat projekty, které byly v rámci státní a veřejné správy v daném roce realizovány a mohou být inspirativní pro ostatní. Jednotlivé projekty mezi sebou soutěží v rámci čtyř kategorií – centrální projekty, krajské projekty, městské projekty a obecní projekty.

Ústecký kraj se umístil na druhém místě v soutěži Egovernment The Best 2022
Ústecký kraj se umístil na druhém místě v soutěži Egovernment The Best 2022 (zdroj: Magazín Egovernment)

 

V soutěži zabodovaly dva projekty z Ústeckého kraje
V soutěži zabodovaly dva projekty z Ústeckého kraje

 

Druhé místo získal krajský projekt Integrace ekonomického systému a spisové služby - zveřejňování smluv a elektronické schvalování dokladů
Druhé místo obsadil krajský projekt Integrace ekonomického systému a spisové služby - zveřejňování smluv a elektronické schvalování dokladů

 

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 22.11.2022 / 22.11.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém