Orientační nabídka


 

Ústecký kraj zajistil školákům 587 autobusových spojů

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Školní spoje 4.9.2006 vyjely. Kvůli pochybnostem nad zajištěním dopravy ze strany Dopravního podniku Ústeckého kraje a.s. (DPÚK) připravil Ústecký kraj náhradní dopravu pro 587 tzv. školních spojů. Pracovníci krajského úřadu monitorovali situaci, na vytipovaných místech v celém kraji zjišťovali, zda vyjedou autobusy DPÚK tak, jak to dopravce ohlásil ve své páteční tiskové zprávě.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 3.9.2006

 

Ústecký kraj zajistil školákům 587 autobusových spojů

 

Školní spoje 4.9.2006 vyjely. Kvůli pochybnostem nad zajištěním dopravy ze strany Dopravního podniku Ústeckého kraje a.s. (DPÚK) připravil Ústecký kraj náhradní dopravu pro 587 tzv. školních spojů. Tato příležitostná doprava bude plně hrazena z prostředků kraje.

     DPÚK nereagoval na žádné výzvy Ústeckého kraje a nesdělil oficiálně představitelům kraje a krajského úřadu, zda zajistí dopravu v týdnu od 4. - 8.9.2006. Na konkrétní dotazy kraje vznesené ve vzájemné korespondenci i během osobních jednání odmítli představitelé DPÚK, tedy předseda představenstva Michal Jergl a ředitel společnosti Pavel Knecht, jednoznačně odpovědět. Svou zákonnou povinnost však DPÚK už jednou porušil, když v prvních čtyřech srpnových dnech svévolně přestal provozovat autobusovou dopravu, ačkoli vlastní platné licence. Počínání dopravce označil v pátek Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) za naplnění skutkové podstaty zneužití dominantního postavení. DPÚK však i přesto nadále hrozí tím, že způsobí závažné poruchy ve fungování autobusové dopravy.

     Ústecký kraj nikdy neslíbil DPÚK žádné financování tzv. školních spojů. Tyto argumenty, které DPÚK ve svých mediálních vystoupeních používá, se nezakládají na pravdě. Faktem je, že Ústecký kraj platí dopravci řádně za všechny objednané spoje, které byly součástí tzv. vrchnostenského rozhodnutí. 

    Ústecký kraj se proto postará o obyvatele regionu, protože nemá jistotu, že je DPÚK dopraví do zaměstnání a do škol. V pondělí 4.9.2006 v ranních hodinách monitorovali pracovníci krajského úřadu situaci, na vytipovaných místech v celém kraji zjišťovali, zda vyjedou autobusy DPÚK tak, jak to dopravce ohlásil ve své páteční tiskové zprávě. Pokud by DPÚK své autobusy nevypravil, vyjely by okamžitě autobusy, které pro obyvatele zajistil Ústecký kraj. Autobusy příležitostné dopravy jsou za předním sklem viditelně označeny, včetně informací o místech, kam spoj zajíždí. Jízda autobusem příležitostné dopravy je bezplatná.

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 4.9.2006 / 4.9.2006 | Zveřejnit od-do: 4.9.2006-4.10.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém