Orientační nabídka


 

Ústecký kraj zatím neuvažuje o poptávce mezi železničními dopravci

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Hana Boříková, Euronews, a.s. ( Hana.Borikova@euro.cz, Holečkova 31/103, 150 00 Praha 5)
 

 
 

ODPOVĚĎ NA DOTAZ Hana Boříková, Euronews, a.s. ( Hana.Borikova@euro.cz, Holečkova 31/103, 150 00 Praha 5) ze dne 5. 8. 2005

 

Dotaz (v původním znění):

Dobrý den, Karlovarský kraj vypsal výběrové řízení na uzavření smlouvy o závazku veřejné služby k zajištění dopravní obslužnosti kraje drážní dopravou tedy v podstatě na železničního dopravce. Reaguje tak zřejmě na letošní komplikace při stanovování výše úhrad Českým drahám, které se objevily v podstatě ve všech krajích. Zajímalo by mě tedy, jestli i Váš kraj plánuje vyhlásit obdobnou soutěž jako kraj Karlovarský. Pokud ano, kdy. Odpovězte prosím i v případě, že Váš kraj nic podobného neplánuje. Předem děkuji za spolupráci.

 

Odpověď:

Podle odboru dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Ústeckého kraje se v případě skutečností spojených s děním v Karlovarském kraji nedá hovořit o „vypsání výběrové řízení na uzavření smlouvy o závazku veřejné služby k zajištění dopravní obslužnosti kraje drážní dopravou tedy v podstatě na železničního dopravce“. Karlovarský kraj sice poptává provozovatele drážní osobní dopravy v souladu se zákonem o dráhách, ovšem jedná se o poptávku týkající se pouze jedné trati (Karlovy Vary - Mariánské Lázně a zpět) a nikoli o zajištění dopravní obslužnosti celého kraje drážní dopravou. Na toto poptávkové řízení se mimo jiné nevztahují ustanovení zákona o veřejných zakázkách a nejedná se o klasické výběrové řízení.

     Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Ústeckého kraje byl kontaktován několika menšími dopravci podnikajícími v tomto druhu dopravy (např. Viamont, Railtrans), kteří o sobě poskytli základní informace a sondovali aktuální stav drážní dopravy v regionu. Odbor samozřejmě bedlivě sleduje dění v této oblasti. Ať už se jedná o zmiňované aktivity Karlovarského kraje nebo koordinátora veřejné dopravy Libereckého kraje (KORID LK, spol. s r.o.), který prozatím požádal dopravce o předložení nabídek a stanovení podmínek pro provozování regionální železniční dopravy na území Libereckého kraje. Odbor krajského úřadu vede v patrnosti také aktivity účelového svazu ZVON, týkající se budoucnosti trati 089 Liberec - Rybniště včetně tratí na území SRN a s tím související vypsáním celoevropské veřejné soutěže.

     V současné době prozatím nebyl žádným vrcholným orgánem Ústeckého kraje deklarován úmysl realizovat poptávkové nebo dokonce výběrové řízení v drážní dopravě v souvislosti se zajištěním základní dopravní obslužnosti. To pochopitelně neznamená, že na základě výsledků v sousedních krajích tak tomu nemůže být i ve velmi blízké době.

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 10.8.2005 / 10.8.2005 | Zveřejnit od-do: 10.8.2005-10.9.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém