Orientační nabídka


 

Ústecký kraj získal 11 milionů na podporu ekologického vzdělávání

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj získal 11 milionů na podporu ekologického vzdělávání
K rozvoji ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty (EVVO) v našem regionu by měl přispět projekt "Ústecký kraj - kraj přírody i člověka". Projekt 11 miliony korun podpoří Ministerstvo životního prostředí, smlouvu o poskytnutí této dotace s jeho zástupci 27.února podepsal náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 27.2

 

Ústecký kraj získal 11 milionů na podporu ekologického vzdělávání

 

K rozvoji ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty (EVVO)  v našem regionu by měl přispět projekt „Ústecký kraj – kraj přírody i člověka“. Projekt 11 miliony korun podpoří Ministerstvo životního prostředí, smlouvu o poskytnutí této dotace s jeho zástupci dnes (27.2.) podepsal náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.

             Projekt by měl přispět ke stabilizaci a rozšíření sítě environmentálních a poradenských center v Ústeckém kraji. Během realizace projektu je předpoklad pro vznik 13 nových pracovních míst.

Projekt vychází z Koncepce EVVO Ústeckého kraje, která byla schválena Zastupitelstvem Ústeckého kraje roku 2004 a přispěje k jejímu naplňování.

„Díky projektu vzniknou nová  environmentální centra na Kadaňsku, Teplicku a dvě na Žatecku. V těchto regionech zatím podobná zařízení chyběla. Činnost čtyř nových i šesti stávajících  center se díky projektu rozšíří o poradenské služby pro širokou veřejnost,“ popsal podrobnosti projektu Radek Vonka. Zájemci budou moci v centrech získat informace z oblasti životního prostředí, např. z problematiky odpadů a bioodpadů, spotřebitelské ekologie, handicapovaných živočichů apod. K dispozici budou i  poradenské služby pro zemědělce a informace týkající se problematiky používání ekologicky šetrných výrobků a podobně.

Partnery projektu, jehož gestorem je Ústecký kraj,  jsou Středisko ekologické výchovy SEVER Litoměřice, ČSOP TILIA Ústí nad Labem, EKODOMOV se sídlem v Praze, Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem, Podkrušnohorský zoopark Chomutov a Střední školy Educhem, a.s., se sídlem v Mostě. Koordinace a administrace podpořeného projektu je v gesci odboru evropských projektů, v rámci kterého  byla úspěšně zpracována také žádost o finanční podporu z OP RLZ.

Projekt byl podpořen ve 2. výzvě grantového schématu „ Síť environmentálních informačních a poradenských center“, vyhlášeného MŽP v rámci Opatření 4.2 Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů, v němž se rozdělují prostředky Evropského sociálního fondu (ESF) na projekty neinvestičního charakteru. Přidělená dotace je hrazena ze 75% z prostředků ESF a z 25% z prostředků státního rozpočtu (MŽP).

 

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742, 737 203 663

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

Ústecký kraj získal 11 milionů na podporu ekologického vzdělávání

Smlouvu o poskytnutí dotace podepsali náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka a Jakub Kašpar z odboru vnějších vztahů Ministerstva životního prostředí
Smlouvu o poskytnutí dotace podepsali náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka a Jakub Kašpar z odboru vnějších vztahů Ministerstva životního prostředí

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 27.2.2006 / 27.2.2006 | Zveřejnit od-do: 27.2.2006-27.3.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém