Orientační nabídka


 

Ústecký kraj zná svého Zaměstnavatele roku 2006

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc se zúčastnil slavnostního vyhlášení vítězů regionálního kola soutěže STEJNÁ ŠANCE - Zaměstnavatel 2006. Jedná se o projekt Agentury pro podporované zaměstnávání Rytmus Litvínov. Cílem projektu je pomoci lidem se sociálním či zdravotním znevýhodněním, kteří hledají práci. Právě v Ústeckém kraji zaznamenává agentura čím dál víc úspěchů. Aby se široká veřejnost dozvěděla o těchto aktivitách, je tu i soutěž STEJNÁ ŠANCE - Zaměstnavatel 2006.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 20.4.2006

 

Ústecký kraj zná svého Zaměstnavatele roku 2006

 

 

Hejtman Jiří Šulc se zúčastnil slavnostního vyhlášení vítězů regionálního kola soutěže STEJNÁ ŠANCE – Zaměstnavatel 2006. Jedná se o projekt Agentury pro podporované zaměstnávání Rytmus Litvínov. Cílem projektu je pomoci lidem se sociálním či zdravotním znevýhodněním, kteří hledají práci. Právě v Ústeckém kraji zaznamenává agentura čím dál víc úspěchů.  Aby se široká veřejnost dozvěděla o těchto aktivitách, je tu i soutěž STEJNÁ ŠANCE – Zaměstnavatel 2006. Ta hodnotí nominované firmy, které na běžném pracovišti zaměstnávají handicapované osoby. Základní podmínkou nominace do soutěže je zaměstnání mimo chráněné prostředí, na otevřeném trhu práce.

     „Je úžasné, že je tu agentura, která pomáhá lidem s nějakým handicapem, kteří však i přesto chtějí pracovat. Mnohem častěji můžeme potkat lidi, kteří pracovat nechtějí a nebudou, i když jsou úplně zdraví, “ uvedl hejtman.

     V Ústeckém kraji bylo letos nominováno 15 firem, většinou svými zaměstnanci, i když nominace byly otevřené pro celou veřejnost. Hodnotitelská komise ve složení Pavla Baxová, ředitelka Rytmus, JUDr. Jana Šmejcová, ředitelka Úřadu práce v Mostě a ing. Jan Cháb, I. místopředseda Krajské hospodářské komise, pečlivě prostudovala všechny návrhy.   Při hodnocení tříčlenná komise přihlížela například k typu uzavřeného pracovněprávního poměru, k délce jeho trvání, k přizpůsobení pracovních podmínek zaměstnanci i jeho zapojení do neformálních firemních akcí. Do národního finále postoupily tři firmy, působící v Ústeckém kraji, a to Jandouš Restaurant – McDonald´s Most za dlouhodobé úspěšné zaměstnávání dvou osob s těžkým zdravotním postižením při pomocných a úklidových pracích, Mostecká uhelná a.s. za zaměstnání ženy s plným invalidním důchodem a družstvo Mechanika Teplice, které má přímo ve své nabídce práci pro lidi s handicapem.

     Zástupci všech firem při slavnostním setkáním ocenili výborný přístup a chuť do práce lidí, kteří u nich pracují již několik let bez ohledu na své zdravotní znevýhodnění.

„Jsem rád, že zaměstnavatelé umí dát šanci lidem, kteří skutečně chtějí pracovat a využít tak jejich potenciál. Přeji vám, abyste při  národním kole, které proběhne v květnu v Praze, uspěli co nejlépe,“  řekl hejtman Jiří Šulc.

 

 

připravila :Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

Organizátorky soutěže  Stejná šance - Zaměstnavatel 2006 Pavla Baxová a Mgr. Milada Vondráčková společně s hejtmanem Jiřím Šulcem.
Organizátorky soutěže Stejná šance - Zaměstnavatel 2006 Pavla Baxová a Mgr. Milada Vondráčková společně s hejtmanem Jiřím Šulcem.

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 21.4.2006 / 21.4.2006 | Zveřejnit od-do: 21.4.2006-21.5.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém