Orientační nabídka


 

Ústecký půlmaraton ohlásil rekordy, běželo se pod hodinu

pm
Ústí nad Labem – město rekordů. Takovým přívlastkem se může od soboty 16. září chlubit Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem. Doposud se ještě nikdy při závodě RunCzech běžecké ligy nestalo, aby padly všechny čtyři nejlepší časy. V Ústí zlomili rekordy nejrychlejší muž, žena, Čech i Češka. Součástí půlmaratonského odpoledne byl i závod handbikerů a rodinný běh. Akci podpořil Ústecký kraj.
 

 
 

Náměstek hejtmana Ústeckého kraje Petr Šmíd jako startér do ústeckých ulic vypustil účastníky tříkilometrového rodinného běhu. Mezi třemi tisíci běžců se ho zúčastnila i ústecká primátorka Věra Nechybová. „Půlmaraton se za několik let stal snad největším sportovním svátkem v krajském městě Ústí nad Labem, a to z několika důvodů. Zúčastňuje se ho světová běžecká špička, závod přitáhl mnoho obyvatel kraje k aktivnímu sportování a dostalo se mu i vysokého mezinárodního ocenění. Je proto ctí, že takovou perfektně organizovanou sportovní akci podporuje od počátku Ústecký kraj," hodnotí závod Petr Šmíd, náměstek hejtmana Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu. Půlmaraton je zařazen do programu Rodinné stříbro Ústeckého kraje.

Sedmý ročník Mattoni 1/2Maratonu Ústí nad Labem přilákal celkem 3 700 vytrvalců ze 39 zemí světa. Pro rychlý závod nahrávalo v Ústí nad Labem jak silné startovní pole, tak ideální běžecké počasí, to si pochvalovali i elitní běžci půlmaratonu. Čas 59:14 obhájce loňského triumfu Barseliuse Kipyega navíc znamená druhý nejrychlejší půlmaraton letošních světových tabulek, svoje vlastní ústecké maximum keňský reprezentant vylepšil o jednu vteřinu. O více než minutu posunula rekord závodu reprezentantka Bahrajnu Violah Jepchumba s časem 1:06:06 i nejrychlejší Čech Jiří Homoláč (1:04:33). Člence RunCzech Racing týmu Evě Vrabcové-Nývltové sice nevyšel ohlášený útok na české půlmaratonské maximum všech dob, i tak její vynikající čas 1:11:22 znamená vylepšení ústeckého maxima o téměř padesát vteřin.

               

pm
Závod dětských handbikerů zahajoval půlmaratonské odpoledne

pm
Vítězové závodu Českého poháru HANDBIKE

pm
Náměstek hejtmana Petr Šmíd přišel před závodem rodinného běhu povzbudit ústeckou primátorku Věru Nechybovou

pm

pm

pm
Medailemi účastníky rodinného běhu dekoroval i slavný boxer Lukáš Konečný

 

pm

 

pm

 

pm

pm

 

pm

om

op


 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 17.9.2017 / 17.9.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém