Orientační nabídka


 

Ústecký půlmaratón sice zmokl, ale skvěle se vydařil

11
Historicky první ústecký půlmaratón se odehrál tuto neděli v krajském městě za podpory Ústeckého kraje, za velké divácké pozornosti a za účasti špičkových běžců, ale také za deště. Počasí však neodradilo ani hejtmanku Janu Vaňhovou a jejího náměstka Arna Fišeru od odstartování závodu a dekorování vítězů. Půlmaratón se konal pod jejich záštitou.
 

 
 

Trasa ústeckého půlmaratónu vedla centrem krajského města, část závodu běžci absolvovali po cyklostezce a také se proběhli ústeckou Spolchemií. Hlavnímu půlmaratónovému závodu předcházel rodinný tříkilometrový běh pro zdraví pro nejširší veřejnost a rodiče s dětmi. Tento závod odstartovala hejtmanka Jana Vaňhová. „Vítám, že tato běžecká akce přilákala velké množství účastníků. Jsou tu běžci, diváci a rodiny z celého kraje. Pokud se závod uskuteční i v příštím roce, zvážím svoji osobní účast ve startovním poli rodinného běhu,“ řekla v rozhovoru pro Českou televizi Jana Vaňhová.

 

Hlavního závodu se vedle elitních závodníků z 30 zemí zúčastnilo 1 250 „půlmaratónců“, kteří si chtěli vyzkoušet svoji běžeckou vytrvalost a své možnosti. Můžeme prozradit, že na start půlmaratónu se též postavila krajská tisková mluvčí Magdalena Hanáčková.

 

Deštivé počasí, které provázelo hlavní závod se startem v pravé nedělní poledne, neodradilo stovky a stovky diváků podél celé běžecké trasy. „Nemohl jsem ani na chvíli zvolnit a vypnout, to povzbuzování od diváků bylo tak intenzivní, milé a zavazující, že jsem na trase skoro nechal duši,“ svěřil se jeden z účastníků půlmaratónu.

 

Vítězem prestižního půlmaratónu se podle očekávání stal Philemon Kirneli LIMO z Keni s časem něco málo přes jednu hodinu. Mezi ženami kralovala Agnes KIPROP, rovněž z Keni. Medaile nejúspěšnějším borcům předal náměstek hejtmanky Arno Fišera a ústecký primátor Vít Mandík.

 

pm

a
Na rodinný běh se chystali pečlivě i ti nejměnší závodníci

b
Na tříkilometrovou trasu si přijela zazávodit i rodina z Chomutova

c
Odstartování rodinného běhu se ujala hejtmanka Jana Vaňhová

d
Jana Vaňhová s ředitelem závodu Carlo Capalbem

e
f
Náměstek hejtmanky Arno Fišera a Carlo Capalbo, který přivedl půlmaratón do Ústí nad Labem jako jeden z vedlejších závodů Mezinárodního pražského maratónu

g
Arno Fišera s vítězem půlmaratónu z Keni

h
Keňan P. K. Limo v cílové pásce

i
Část závodu vedla originálně i ústeckou Spolchemií

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 18.9.2011 / 18.9.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém