Orientační nabídka


 

Ústecký kraj jako centrum vývoje autonomních prostředků

Včera, dne 6. října, probíhalo do pozdních odpoledních hodin v Inovačním centru Ústeckého kraje (ICUK) se zástupci Ústeckého kraje, zástupci statutárního města Ústí nad Labem, za přítomnosti akademických odborníků z Českého vysokého učení technického (ČVUT) a zástupců komerčních subjektů jednání ohledně vzniku Platformy pro autonomní prostředky.
Tisková zpráva ze dne 7. října 2021
c
 

Odkazy

  • https://icuk.cz/
    Více informací o Inovačním centru Ústeckého kraje se dočtete na webových stránkách instituce.

 
 

Hejtman Ústeckého kraje navrhl vznik nové „Platformy pro autonomní prostředky“, která by měla konkretizovat další kroky a postupy v této oblasti pro jednotlivé organizace. Organizátorem nově vzniklé platformy by se mělo stát Inovační centrum Ústeckého kraje. Platforma by měla zaštiťovat aktivity v oblasti celkové koordinace, aktivity spojené s dotačními tituly a zajišťovat spolupráci mezi dalšími přizvanými komerčními subjekty.


Jednání v Inovačním centru Ústeckého kraje začalo krátkým shrnutím významných projektů realizovaných v Ústeckém kraji během uplynulých dvou let. Následně pokračovala diskuze, která se zabývala aktuálně řešenými případy, které směřovaly k prohloubení a rozšíření tématu. Z diskuze následně vzešel návrh k utvoření platformy, která by se tématem autonomních prostředků blíže zabývala – Platforma pro autonomní prostředky. Výchozí inspirací pro vznik nové platformy byla Vodíková platforma Ústeckého kraje, která vykazuje známky velmi dobrého fungování. Kromě vzniku nové platformy se jednalo také o memorandu k prohloubení spolupráce se sousedním Saskem. Posledním bodem jednání byla v závěru odpoledne podpora autonomní mobility ze strany státu a Ústeckého kraje.

Jednání v Inovačním centru Ústeckého kraje se zúčastnili: Tereza Čížková a Václav Kobera za Ministerstvo dopravy ČR, hejtman Jan Schiller, Jan Jelínek, Zdeněk Hušek a Petr Achs za Ústecký kraj, Martin Mata za Inovační centrum Ústeckého kraje, Martin Hausenblas za statutární město Ústí nad Labem, Karel Tichý a Gabriela Nekolová za Hospodářskou radu Ústeckého kraje, Vojtěch Šimák a Robert Šťastný za Aurel CZ, Radovan Prokeš za CEDA Maps, Ondřej Smíšek a Petr Bouchner z Fakulty dopravní ČVUT, Zdeněk Minařík za O2/Intens, Jan Hirš za T-Mobile ČR, Kristina Osipova za TeskaLabs, Leoš Dvořák a Matouš Kostlivý za Valeo Autoklimatizace a Václav Kubík za Vodafone ČR.

b
V ICUK proběhlo jednání ohledně vzniku nové Platformy pro autonomní prostředky

b
Jednání se zúčastnili zástupci ministerstva, kraje, krajského města, akademičtí odborníci i představitelé komerčních subjektů

b
Jednání se osobně zúčastnil i hejtman Jan Schiller

 
Zodpovídá: Bc. Jan Nový
Vytvořeno / změněno: 7.10.2021 / 7.10.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém