Orientační nabídka


 

Ústecký kraj má jako jeden z mála krajů zafixované ceny energií

Pro rok 2022 i 2023 má Ústecký kraj nejen rezervované předpokládané množství spotřeby plynu i elektrické energie, ale i fixovanou cenu obou komodit. Tímto se zařadil mezi několik málo krajů, které takovou jistotu mají, protože tak velké objemy na burze již nelze koupit.
Tisková zpráva ze dne 25. srpna 2022
Energetika v ÚK
 

 
 
Energetická krize se nevyhýbá ani krajům. Je proto potřeba důsledným a správným hospodařením tuto situaci řešit. „Dopady energetické krize se logicky promítají i do nákladů na pořizování elektrické energie a plynu na úrovni krajů a územních samospráv. V Ústeckém kraji řešíme nákup energií prostřednictvím burzy za ceny, které jsou fixované vždy na dva roky. To přináší určitou výhodu při nečekaném zvýšení cen, o to více se však musí plánovat dopředu s vyššími náklady při sestavování rozpočtu po uplynutí termínu fixace cen. Krajský úřad neřeší nákup energií pouze pro svou potřebu, ale nakupuje energie i pro své příspěvkové organizace a pro Krajskou zdravotní, a. s., největšího poskytovatele zdravotní péče v České republice,“ vysvětlil hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

Elektřinu a plyn kupuje Ústecký kraj prostřednictvím společnosti Fin-Servis na Československé komoditní burze Kladno. Cenu energií má kraj zafixovanou až do konce roku 2023. 

Hejtman Jan Schiller pravidelně jedná s vedením Krajského úřadu Ústeckého kraje o úsporných opatřeních souvisejících s energetickou krizí. Na základě těchto schůzek byla vytvořena koncepce snížení spotřeby energií pro budovy úřadu, a to jak okamžitými opatřeními před následující topnou sezónou, tak i ve střednědobém a dlouhodobém výhledu. Nejjednodušším řešením je regulace teploty v kancelářích i na chodbách úřadu či zamezení nadměrného používání osvětlení. 

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 25.8.2022 / 25.8.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém