Orientační nabídka


 

Ústecký kraj opět podpoří Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem - Ferrari mezi závody

aa
Stejně jako jsou svojí rychlostí proslulá italská auta s černým koněm ve znaku, je v atletickém světě díky bleskurychlým časům známý Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem. Na sever Čech letos ti nejlepší světoví vytrvalci zavítají už poosmé a opět se pokusí překonat hodinovou hranici i rekord závodu. V Ústí se v sobotu 15. září poběží opět hodně rychle.
 

Odkazy


 
 

Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem se od svého prvního ročníku v roce 2011 v posledních letech zařadil mezi vůbec ty nejrychlejší na světě a organizátoři věří, že i letošní ročník závodu přinese rekordní časy. „V posledních dvou letech se v Ústí vždy běžely časy pod jednu hodinu. I letos jsme se proto snažili trať připravit tak, aby byla co nejrychlejší, s největší pravděpodobností už na ni nedojde k žádným změnám," uvádí Tomáš Coufal, technický ředitel závodu. Běžci se tak mohou opět těšit na start z Mírového náměstí, proběhnutí areálem chemičky, po Labské stezce až k hradu Střekov a zpět do centra. Rychlý půlmaratonský okruh bez jediné dlažební kostky si jistě užijí také handbikeři během závodu Spolchemie Český pohár v handbike.

Ústecký půlmaratón je skutečně významným sportovním svátkem v krajském městě, kterého již pravidelně účastní špičkoví běžci i ti, kteří u nás běží pro radost. Spolupořadatelem akce s věhlasem zlaté známky je i Ústecký kraj a město Ústí nad Labem. Díky takovým sportovním akcím jako je půlmaraton se daří navyšovat množství sportujících dětí.

„Ústecký půlmaraton s tisíci běžců i přihlížejících je další příležitostí k pozitivní prezentaci kraje a možností ukázat náš region v tom nejlepším světle. Ústecký kraj pravidelně tento běžecký svátek podporuje a akci zařadil do prestižního programu Rodinné stříbro,“ říká náměstek hejtmana pro bolast školství, mládeže a sportu Petr Šmíd. Podle organizátorů představoval ekonomický přínos závodu pro krajské město a region v roce 2017 částku 26 milionů korun.

I pro letošní ročník si organizátoři připravili i letos celou řadu novinek. Jednou z největších inovací bude nová běžecká aplikace. „Aplikace ulehčí vyzvedávání startovního čísla a běžci v ní najdou všechny důležité informace a výhodné nabídky od našich partnerů. Zejména divákům pak bude sloužit živé sledování běžců a jejich výsledků včetně odhadu času doběhu do cíle," uvádí koordinátor závodů RunCzech Tomáš Mirovský. Aplikace bude dostupná ke stažení pro operační systémy iOS i Android.

Osmý ročník Mattoni l/2Maratonu Ústí nad Labem se rozeběhne v sobotu 15. září a v přímém přenosu ho bude vysílat Česká televize. Než se do ulic pustí půlmaratonci, šanci dostanou nesoutěžní běžci v závodě rodinný běh. Je určený nejen dětem a jejich rodičům a nabízí nenáročnou tříkilometrovou trať. Zájemci o startovní číslo se mohou stále registrovat na webu www.runczech.com, v současnosti zbývá už jen polovina startovních čísel.

 

vv
Tiskové konference k přípravě 1/2Maratonu se zúčastnil náměstek hejtmana Petr Šmíd (vpravo) a radní města Ústí nad Labem Lukáš Konečný

dd

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 15.3.2018 / 15.3.2018
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém