Orientační nabídka


 

Ústecký kraj pomohl postiženým živelní pohromou

Jeden milion korun z darů Karlovarského a Plzeňského kraje rozdělili radní Ústeckého kraje mezi 14 nejvíce zasažených obyvatel obcí Stebno a Klůček. Tyto obce v létě postihla neobvyklá živelní pohroma, která v nich způsobila rozsáhlé škody na majetku. Kromě peněz z pojistek a sbírek tak zasažení získají i finanční pomoc a podporu od Ústeckého kraje.
Tisková zpráva z 18. listopadu 2021
Tornádo
 

 
 

„Plníme slib, který jsme dali občanům zasažených obcí. Po dohodě a konzultaci s vedením obou obcí jsme poslali peníze těm nejzasaženějším a nejpotřebnějším. Celkem jsme rozdělili milion korun. Příjemci už mají finanční pomoc na svých účtech a věřím, že jim alespoň trochu ulehčí nesnadnou situaci a pomůže při opravách poničených domů,“ řekl hejtman Jan Schiller.

 

V odpoledních hodinách 24. června zasáhla území obcí Kryry – Stebno bouře, která poničila obecní i soukromý majetek. Vítr poškodil budovy, komunikace, infrastrukturu obce. Nejvíc byly poničeny střechy, stodoly, stromy a došlo k výpadku elektrické energie. V obci zasahovalo několik desítek dobrovolných i profesionálních hasičů a dalších dobrovolníků. Hasiči se podíleli na likvidaci následků přívalového deště a silného větru. Naštěstí nedošlo k žádným zraněním nebo ztrátám na životech. O týden později 30. června zasáhly obec Liběšice (Klůček) bouře a přívalové deště, které způsobily zaplavení obce a škody na obecním i soukromém majetku.

 

Ústecký kraj následně získal pro obyvatele zasažené pohromou finanční dar od Plzeňského kraje a Karlovarského kraje, od každého ve výši 500 000 Kč. Z Fondu pro mimořádné události již dříve kraj daroval 2 miliony korun městu Kryry, pod které spadá nejvíce postižená obecní část v Ústeckém kraji Stebno. Obec Blatno obdržela od Ústeckého kraje na odstraňování následků ničivé bouře 200 tisíc korun aobec Liběšice, pod kterou spadá obecní část Kluček zasažená bleskovou povodní, dostala od Ústeckého kraje 500 tisíc korun.


01
Největší škody napáchala bouře na Lounsku

 

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 17.11.2021 / 17.11.2021 | Zveřejnit od: 18.11.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém