Orientační nabídka


 

Ústecký kraj pomůže zemím po záplavách

logo ÚK
Zastupitelé Ústeckého kraje rozhodli o poskytnutí finančních prostředků v celkové výši 1 milion korun pro Srbskou republiku a Bosnu a Hercegovinu. Peníze z Fondu pro mimořádné události Ústeckého kraje budou poskytnuty velvyslanectvím obou zemí a následně přerozděleny potřebným oblastem či subjektům.
Tisková zpráva ze dne 10. června 2014
 

 
 

„V obou zemích máme partnerské oblasti. Jelikož tamější povodně svými následky přesahují dopad loňských povodní v Ústeckém kraji, je naší povinností alespoň trochu pomoci. Věřím, že prostředky doputují k těm nejpotřebnějším,“ zdůraznil hejtman Oldřich Bubeníček.

V průběhu měsíce května zasáhly území Srbska, Bosny a Hercegoviny ničivé povodně. Na obou územích byl vyhlášen mimořádný stav a v důsledku povodní zemřelo nejméně 40 lidí. Velká voda postihla kolem milionu obyvatel a podle srbských médií se muselo několik  desítek tisíc lidí evakuovat ze svých domovů. Více než stovky tisíc domácností se ocitly bez elektřiny či pitné vody.

V samotném Srbsku se materiální škody odhadují na více než jednu miliardu eur (27 miliard korun). Velké škody kromě vody způsobily i sesuvy půdy.

Pomoc uvedeným oblastem poskytla i Česká republika s cílem přispět k obnově postižených oblastí. Bosna a Hercegovina i Srbsko totiž patří mezi prioritní země zahraniční rozvojové spolupráce ČR. Půjde o obnovu škol, nemocnic a jiné zásadní sociální infrastruktury.

Více na http://www.mzv.cz/jnp/cz/udalosti_a_media/x2014_05_19_ceska_republika_pomaha_srbsku_a_bosne_a_hercegovine_pri_zaplavach.html

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 10.6.2014 / 10.6.2014
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém