Orientační nabídka


 

Ústecký kraj uctil památku válečných veteránů a obětí holocaustu

Den válečných veteránů se slaví celosvětově 11. listopadu, u příležitosti konce První světové války. Ústecký kraj si tento den připomněl v Městských sadech v Ústí nad Labem, kde se hejtman Jan Schiller zúčastnil oficiálního pietního aktu.
Tisková zpráva ze dne 11. listopadu 2021
fghfztr
 

 
 
Dnes, 11. listopadu 2021, položili představitelé Ústeckého kraje, statutárního města Ústí nad Labem, Krajského vojenského velitelství Ústí nad Labem, váleční veteráni i pamětníci květinové věnce u Pomníku obětem Druhé světové války v Městských sadech v Ústí nad Labem. Připomněli si tak Den válečných veteránů. 

Pietní akt se s ohledem na stávající situaci konal v komorním duchu. Za Ústecký kraj se ho zúčastnil hejtman Jan Schiller, za statutární město Ústí nad Labem primátor Petr Nedvědický a za Krajské vojenské velitelství v Ústí nad Labem plk. Vítězslav Křiček, ředitel.

V Městských sadech, nedaleko Pomníku obětem Druhé světové války se posléze o něco později uskutečnil druhý pietní akt, k uctění památky obětí holocaustu. Toho se zúčastnil také velvyslanec Spolkové republiky Německo Andreas Künne, který je v Ústeckém kraji na své oficiální návštěvě. Po setkání s pamětníky a veterány se hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller a velvyslanec Andreas Künne odebrali na společný pracovní oběd, ze kterého pokračovali na konferenci s názvem Výzvy spojené se strukturálními změnami v Česku a Německu, která se odehrávala v Inovačním centru Ústeckého kraje (ICUK). 

x as
Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller při pietním aktu k poctě válečných veteránů

b
zleva: Andreas Künne, Petr Nedvědický, Vítězslav Křiček a Jan Schiller při pietním aktu k uctění památky obětí holocaustu v Městských sadech v Ústí nad labem

 
Zodpovídá: Bc. Jan Nový
Vytvořeno / změněno: 11.11.2021 / 11.11.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém