Orientační nabídka


 

Ústecký kraj uspořádal závěrečný seminář pro sociální služby – osobní asistence a pečovatelské služby

Na Krajském úřadě Ústeckého kraje se setkali zástupci sociálních služeb, pracovnice odboru sociálních věcí a pozvaní odborníci, kteří společně vyhodnotili dvouletý proces cesty změny za účelem splnění vizí a požadavků Ústeckého kraje.
Tisková zpráva ze dne 4. října 2021
Ústecký kraj uspořádal závěrečný seminář pro sociální služby – osobní asistence a pečovatelské služby
 

 
 
V roce 2019 Ústecký kraj představil sociálním službám své vize pro cílovou skupinu senioři a osoby se zdravotním postižením, se zaměřením na péči v domácím prostředí. Služby byly podpořeny devíti hodinami v rámci úvodního semináře (3 hodiny pro statutární zástupce, 6 hodin pro sociální pracovníky), kde se seznámily s principy změny, probíralo se vnitřní nastavení procesů, zjišťování potřeb a role sociální služby v základní síti sociálních služeb. Po celé dva roky se službám, dle jejich požadavků, dostávalo metodické podpory. V roce 2020 proběhlo 23 a v roce 2021 zatím 12 metodických návštěv přímo u poskytovatelů. Závěrečný seminář posloužil k vyhodnocení procesu změny, předání poznatků z metodických návštěv a výměně zkušeností mezi službami.

„Každý člověk chce žít doma mezi svými blízkými a abychom občanům pomohli toto přání splnit, rozhodli jsme se podpořit terénní sociální služby – osobní asistence a pečovatelské služby, které jsou lidem nejblíže a mohou pomoci v domácím prostředí s péčí či doplnit chybějící dovednosti člověka. Jsem rád, že služby náš cíl pochopily a že cestu změny vzaly jako možnost profesionalizace služby,“ sdělil Jiří Kulhánek, náměstek hejtmana Ústeckého kraje pro oblast sociálních věcí, bezpečnosti a sociálně vyloučených lokalit.

sociální služby ÚK
Ústecký kraj uspořádal závěrečný seminář pro sociální služby 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 4.10.2021 / 4.10.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém