Logo Ústeckého krajeÚstecký kraj (odkaz na titulní stránku) 

Ústecký kraj - Oficiální web


International

Vyhledávání

 


Cesta: Titulní stránka > Rozvoj kraje

 

Ústecký kraj vyhlásil své vítěze v soutěži Regionální potravina

 
Regionální potravina ÚK
Soutěž Regionální potravina 2020 je ve finále. Poslední kolo jedenáctého ročníku soutěže proběhlo v Ústeckém kraji. O prestižní ocenění, které je zárukou kvality zemědělských nebo potravinářských výrobků, se v tomto regionu ucházelo celkem 186 produktů od 43 výrobců. Hodnotitelská komise vybrala vítěze ve všech devíti kategoriích.
Tisková zpráva ze dne 28. srpna 2020
 

 
 

Členové hodnotící komise, kterou tvořili zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR, navrhli udělit značku Regionální potravina Ústeckého kraje 2020 těmto výrobkům:


Masné výrobky tepelně opracované: světlá lahůdková tlačenka (Vojtěch Strauss, Most)

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy: krůtí maso ve vlastní šťávě (Petr Mančík, Most)

 

Sýry, včetně tvarohu: přírodní sýr s česnekem (Martin Honza, Růžová)

 

Mléčné výrobky ostatní: žervé (Barbora Marešová, Břvany)

 

Pekařské výrobky, včetně těstovin: makovec bez mouky (Jaroslava Michalcová, Roudnice n. Labem)

 

Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek: špaldový medovník „MEĎÁK“ (Dubský perník s. r. o.)

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje: monopol Karlík (Pivovar Monopol s. r. o.)

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě: švestky s portským vínem (David Netolický, Jirkov)

 

Ostatní: srnčí tokáň 66% masa (Hynek Jirman, Dolní Poustevna)

 

„Odborná komise neměla ani v letošním ročníku snadné rozhodování. O účast v soutěži byl opět velký zájem. Počet přihlášených výrobků byl dokonce rekordní a v rámci konání celé soutěže také nejvyšší ze všech krajů. Nejpočetnější kategorií byla kategorie Ostatní s počtem 35 výrobků od 12 producentů,“ řekla krajská koordinátorka Monika Plachá z Okresní agrární komory Most. Certifikáty si ocenění výrobci převezmou 11. září na výstavě Zahrada Čech.

 

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství ČR a má za cíl podpořit domácí producenty lokálních potravin. Značku administruje Státní zemědělský intervenční fond.

 

Zpracovala: Lenka Rezková, tisková mluvčí SZIF

01
Všech devět oceněných výrobků

 

 
Zodpovídá: Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 28.8.2020 / 28.8.2020 | Zveřejnit od: 28.8.2020

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém