Orientační nabídka


 

Ústí má nové nádraží

1
Město Ústí nad Labem se téměř po 70 letech dočkalo rekonstrukce výpravní budovy hlavního nádraží. Investiční akce Českých drah za 47 milionů korun se dočkala slavnostního ukončení, pásku před budovou přestřihl generální ředitel Českých drah Petr Žaluda, hejtman Oldřich Bubeníček, ředitel Správy železniční dopravní cesty Jiří Kolář a náměstek primátora Pavel Boček. Nová prosklená hala nabízí moderní a příjemné prostory pro cestující a kvalitní zázemí pro zaměstnance.
 

 
 

Tisková zpráva z 14. února 2013

 

Všechny úpravy byly realizovány tak, aby výsledný efekt splňoval nároky na jedno z nejvytíženějších nádraží v republice. Hlavním nádražím v krajském městě projdou 2 miliony cestujících ročně.Doufám, že krásné nové prostory přitáhnou další cestující, kteří budou využívat hromadnou vlakovou dopravu. V našem kraji máme zájem, aby hromadnou dopravu využívalo co nejvíc cestujících,“ řekl při slavnostním otevření hejtman kraje Oldřich Bubeníček.

 

Při příležitosti otevření ústeckého nádraží navštívilo Ústecký kraj celé vedení Českých drah. Na krajském úřadě projednávali s hejtmanem Bubeníčkem a radním pro oblast dopravy Jaroslavem Komínkem záležitosti regionální železniční dopravy. České dráhy plní desetiletou smlouvu  a podle stanoveného harmonogramu nasazují na tratě v regionu nová elektrická i motorová vozidla. Problematické jsou stále úseky Kadaň Prunéřov – Kadaň a Louka u Litvínova – Litvínova, kde není trať elektrizovaná, přestože jsou na ni objednané elektrické vozy. Naopak úspěšným vyvrcholením několikaletých příprav bude v příštím roce zprovoznění linky U28 z Děčína do Rumburku přes německé území. Např. dojezdová doba při cestě z Děčína do Dolní Poustevny se tak zkrátí ze 133 na 67 minut. „Tuto novou linku chceme do budoucna podpořit i tím, že k ní přivedeme autobusové přípoje, aby byla pro občany ze Šluknovského výběžku opravdu využitelná. Tento koncept jsme zohlednili už v rámci výběrového řízení na autobusového dopravce pro oblast Šluknovska od roku 2015,“ vysvětluje záměry kraje radní Komínek.

 

České dráhy přislíbily pomoc i při plánovaném Dnu otevřených dveří na stavbě dálnice D8, kdy by pro návštěvníky mohly vyjet vlaky i po dnes již nevyužívaných tratích.
  

Připravila:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

mob. 737 203 666

hanackova.m@kr-ustecky.cz

 

1
V nové nádražní hale, zleva generální ředitel ČD Petr Žaluda, ředitel SŽDC Jiří Kolář a hejtman Oldřich Bubeníček

2
Při střihání pásky byl přítomen ještě Pavel Boček, náměstek primátora města Ústí nad Labem

 

3
Vedení Českých drah na krajském úřadě

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 14.2.2013 / 14.2.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém