Orientační nabídka


 

V Bílině bylo otevřeno nové ekocentrum

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
V Bílině bylo otevřeno nové ekocentrum
V Ústeckém kraji bylo dne 1. září otevřeno nové Ekocentrum Terra Natura . Vzniklo v rámci krajského projektu "Ústecký kraj - kraj přírody i člověka", pro který získal Ústecký kraj z Evropského sociálního fondu (75%) a státního rozpočtu (25%) finanční podporu více než 11 miliónů korun. Zřizovatelem ekoporadny je občanské sdružení EKODOMOV. Slavnostního otevření se spolu se zástupci odboru evropských projektů krajského úřadu, který projekt administruje, zúčastnili také starosta Bíliny Josef Horáček a starostka Hrobčic Božena Zemanová.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 1. 9. 2006

 

V Bílině bylo otevřeno nové ekocentrum

 

V Ústeckém kraji bylo dne 1. září otevřeno nové Ekocentrum Terra Natura . Vzniklo v rámci krajského projektu „Ústecký kraj – kraj přírody i člověka“, pro který získal Ústecký kraj z Evropského sociálního fondu (75%) a státního rozpočtu (25%) finanční podporu více než 11 miliónů korun. Zřizovatelem ekoporadny je občanské sdružení EKODOMOV. Slavnostního otevření se spolu se zástupci odboru evropských projektů krajského úřadu, který projekt administruje, zúčastnili také starosta Bíliny Josef  Horáček a starostka Hrobčic Božena Zemanová.

Ekocentrum Terra Natura se bude věnovat komplexní problematice životního prostředí. Zaměří se však především na osvětu obyvatel regionu v souvislosti s odpadovým hospodářstvím (nakládání s odpadem – třídění odpadu, možnosti bioodpadu, ekologická likvidace PET lahví aj.) a bude také nápomocno při řešení ekologických škod po důlní činnosti na blízké Radovesické výsypce. Chybět nebude ani poradenství v odborných oblastech (např. ochrana životního prostředí, technologie rekultivačních prací, biodiverzita atd.) a pořádání seminářů na různá témata.

Ekocentrum  od 1. září 2006 sídlí v ulici Břežánská 50/1 v Bílině (vchod do stávajícího infocentra Pod věží u Mírového náměstí) a bude otevřeno veřejnosti každé pondělí od 13 do 17 h a každou středu a pátek od 8 do 12 h, kdy bude zájemcům k dispozici proškolená pracovnice. Mimo tyto hodiny bude možné ekocentrum kontaktovat také emailem.

Garantem a koordinátorem  projektu „Ústecký kraj – kraj přírody i člověka“, v jehož rámci ekocentrum vzniklo, je odbor evropských projektů Krajského úřadu Ústeckého kraje. Kromě ekocentra v Bílině díky němu vzniknou poradenská a informační centra také při Domě Dětí a mládeže v Postoloprtech a při Gymnáziu v Kadani. Kromě toho také projekt napomůže k rozšíření činnosti  environmentálních poradenských a informačních center, která jsou již v provozu (Ekoporadna TILIA v Ústí nad Labem, Centrum ekologické výchovy Meluzína Děčín – Libverda, Ekocentrum města Děčín, Občanské sdružení Šťovík Teplice, Středisko ekologické výchovy SEVER Litoměřice a Podkrušnohorský zoopark Chomutov).

Na realizaci projektu se kromě Ústeckého kraje, příjemce zmiňované dotace ve výši 11 milionů korun, podílí 6 partnerů, kterými jsou Středisko ekologické výchovy SEVER Litoměřice, Český svaz ochránců přírody Tilia Ústí nad Labem, Podkrušnohorský zoopark Chomutov, EKODOMOV se sídlem v Praze, Fakulta životního prostředí UJEP Ústí nad Labem a Střední škola Educhem, a.s., se sídlem v Meziboří. 

 

 

V Bílině bylo otevřeno nové ekocentrum

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 4.9.2006 / 4.9.2006 | Zveřejnit od-do: 4.9.2006-4.10.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém