Orientační nabídka


 

V Chemnitz začala prezentace hospodářského prostoru NUTS II - Karlovarského a Ústeckého kraje

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
V Chemnitz je to vůbec poprvé, kdy se české kraje, sdružené do hospodářského prostoru NUTS II, představují v zahraničí společně.
 

 
 

 

V Chemnitz začala prezentace hospodářského prostoru NUTS II - Karlovarského a  Ústeckého kraje

 

            Společné souhrnné představení Karlovarského a  Ústeckého kraje (NUTS II) se uskutečnilo dne 23.9.2003 v prostorech průmyslové a hospodářské komory v německém Chemnitz. Bylo to vůbec poprvé, kdy se české kraje, sdružené do hospodářského prostoru NUTS II, představily v zahraničí společně. Význam této široce pojaté prezentace hospodářského prostoru v Sasku spočívá především v jejím důrazu na všestrannou vzájemnou spolupráci sousedících příhraničních regionů. Kromě hospodářských priorit zde byly poprvé takto podrobně prezentovány investiční příležitosti v obou krajích.

            I když v průběhu posledních 8 let proběhlo více než 35 vzájemných podnikatelských  setkání, měla tato prezentace zcela jiný charakter. Díky osobní účasti obou hejtmanů, Jiřího Šulce (Ústecký kraj) a Josefa Pavla (Karlovarský kraj) na české straně a účasti vládního prezidenta Chemnitzského kraje Karla Noltzeho na straně saské byla v úvodní části jednání vzájemná hospodářská spolupráce pojata šířeji a dotkla se například i turistické a kulturní výměny a všeobecného posilování dobrých sousedských vztahů mezi budoucími partnery v EU.

            V úvodním projevu, který předcházel zahájení samotné výstavy se hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc soustředil na představení ojedinělé žatecké průmyslové zóny, pro kterou kraj v současné době hledá strategického investora.

Společná výstava obou krajů je zaměřená na možnost investování v průmyslových zónách obou krajů. Podle dohody bude tato výstava postupně otevřena ve všech hlavních lokalitách Jihozápadního Saska, a to: v Plauen, Annaberg-Buchholz, Freibergu a Drážďanech. Patronaci nad výstavou převzal Generální konzulát České republiky Drážďany, který zajistí i převoz mezi uvedenými lokalitami a slavnostní zahájení jednotlivých  výstav.

 

Vydal: Vojtěch Krump, odd. informací a styku s veřejností

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc, hejtman Karlovarského kraje Josef Havel a vládní prezident Chemnitz Karl Noltze zahájili výstavu slavnostním přestřižením pásky.
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc, hejtman Karlovarského kraje Josef Havel a vládní prezident Chemnitz Karl Noltze zahájili výstavu slavnostním přestřižením pásky.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 30.9.2003 / 30.9.2003 | Zveřejnit od-do: 30.9.2003-30.10.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém