Orientační nabídka


 

V Chomutově proběhl veletrh TECHNODAYS 2021

Okresní hospodářská komora v Chomutově uspořádala ve dnech 7. – 8. 10. 2021 v prostorách Městského divadla v Chomutově 9. ročník veletrhu TECHNODAYS. Hlavním cílem prezentačního veletrhu je motivovat nejen žáky středních a základních škol, ale i rodiče a širokou veřejnost, ke studiu technických a řemeslných oborů, jejichž studium zajistí bezproblémové profesní uplatnění v regionu a získání práce snů.
Tisková zpráva ze dne 12. října 2021
d
 

Odkazy


 
 
Úvodního slova při slavnostním zahájení veletrhu se ujali předseda OHK v Chomutově Jiří Dostál, hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller, primátor statutárního města Chomutov Marek Hrabáč, předseda Krajské hospodářské komory Ústeckého kraje Vladimír Zemánek, jednatel společnosti PULS investiční Luděk Hodic, produktový manažer společnosti Toyota Central Europe - Czech, s. r. o. Václav Zikmund, děkan Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Karel Bouzek a ředitelka úřadu Okresní hospodářské komory v Chomutově Ivana Košanová. 

Na letošním ročníku veletrhu se představilo 32 vystavovatelů nejen z Ústeckého kraje. Ve čtvrtek 7. října 2021 se v prostorách salónku Městského divadla v Chomutově konal seminář Alternativní zdroj energie – Vodík a jeho využití určený podnikatelům, zástupcům měst a obcí, studentům i široké veřejnosti. Součástí veletrhu Technodays byly i venkovní expozice, které zahrnovaly představení oborů Střední školy technické, gastronomické a automobilní Chomutov. Oba dny veletrhu byly návštěvníkům k dispozici zkušební jízdy vozů na vodík – Toyota Mirai a Hyundai NEXO.

Veletrh byl po oba dny doplněn o bohatý doprovodný program v podobě virtuální reality, autogramiády a talk show s hvězdami TikToku za doprovodu moderátora Petra Čimpery, soutěže znalostní kvíz, do které se měli možnost zapojit žáci základních, středních a vysokých škol a odnést si z veletrhu hodnotné věcné ceny, jež do soutěže věnovali: Okresní hospodářská komora v Chomutově, Hospodářská a sociální rada Chomutovska, z. s., PULS investiční, s. r. o.; Sandvik Chomutov Precision Tubes, spol. s r. o., Dräger Manufacturing Czech, s. r. o., Donaldson Industrial CR, s. r. o., Donaldson Czech Republic, s. r. o. a Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Chomutov, p. o.

Letošní ročník veletrhu Technodays se i přes epidemiologická opatření vlády těšil po oba dny vysokému zájmu návštěvníků, přilákal žáky středních i základních škol, rodiny s dětmi, širokou veřejnost i řadu nezaměstnaných, nebo osob toužících po změně oboru zaměstnání.

Okresní hospodářská komora v Chomutově děkuje všem vystavovatelům za důvěru, návštěvníkům za neustále se zvyšující přízeň a návštěvnost veletrhu a zároveň všem partnerům a sponzorům akce, bez nichž by tato již celorepublikově známá akce nevznikla. Díky nim bylo umožněno v tak velkém rozsahu akci realizovat. Jsou jimi statutární město Chomutov; město Jirkov; PULS investiční, s. r. o.; Toyota Central Europe – Czech, s. r. o.; Hyundai Motor Czech, s. r. o.; Hospodářská a sociální rada Chomutovska, z. s.; Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest, Industrie- und Handelskammer Chemnitz a Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova, a. s.

Akce byla podpořena také z projektu „Podpora a rozvoj inovačního prostředí v Ústeckém kraji II.“, v rámci operačního programu OP VVV, který je spravován odborem podpory podnikání, inovací a transformace.

shfjshgjk

 

aaa
Úvodní slovo při zahájení veletrhu pronesl i hejtman Jan Schiller

c
Veletrh je primárně určen žákům a studentům

d
I přes epidemiologická opatření se veletrh těšil velkému zájmu návštěvníků

 
Zodpovídá: Bc. Jan Nový
Vytvořeno / změněno: 12.10.2021 / 12.10.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém