Orientační nabídka


 

V Chomutově proběhla soutěž mladých automechaniků

Na Střední škole technické, gastronomické a automobilní v Chomutově se uskutečnilo regionální kolo celostátní odborné soutěže Autoopravář Junior 2024 v kategorii Automechanik. Soutěže se zúčastnilo osm středních škol Ústeckého kraje vyučujících autoobory, které vyslaly celkem 16 soutěžících.
Tisková zpráva ze dne 4. března 2024
01
 

 
 
U žáků byly prověřovány teoretické znalosti z konstrukce a diagnostiky motorových vozidel. Praktická část spočívala v diagnostice a odstraňování závad na různých druzích vozidel. Vítězem regionálního kola se stal žák Tadeáš Tyšer z hostitelské školy. Druhým a taktéž postupujícím žákem do celostátního finále, které se koná v Servisním centru Škoda Auto a.s. Kosmonosy, je Filip Marek ze Střední školy řemesel a služeb v Děčíně. Na třetím místě se umístil Martin Rychtařík ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Roudnice nad Labem. Úspěšně reprezentoval pořádající školu i žák Matěj Machač, umístil se na celkovém sedmém místě.   

Soutěž prokázala, že teoretická i praktická příprava žáků středních škol Ústeckého kraje je na dobré úrovni a že žáci jsou dobře připravováni na své budoucí povolání.

1
V Chomutově se konala soutěž mladých automechaniků
(Foto: 3 x Střední škola technická, gastronomická a automobilní Chomutov)

 

2
 

3
 


 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 4.3.2024 / 4.3.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém