Orientační nabídka


 

V Chomutově se konalo okresní kolo soutěže T-PROFI – Talenty pro firmy

Ve středu 20. října 2021 uspořádala Okresní hospodářská komora v Chomutově ve spolupráci se Střediskem volného času Domeček Chomutov okresní kolo 6. ročníku soutěže T-PROFI – Talenty pro firmy, kterého se zúčastnilo deset tříčlenných týmů žáků 5. tříd základních škol. Soutěž se konala pod záštitou Jindry Zalabákové, radní Ústeckého kraje pro školství, mládež a sport, a Milana Märce, 2. náměstka primátora statutárního města Chomutov.
Tisková zpráva ze dne 21. října 2021
T-profi Chomutov
 

 
 
Cílem soutěže je podpora polytechnické výuky a zlepšení manuálních dovedností žáků základních škol. Jako součástková základna je zvolena stavebnice Merkur M8, která se nejvíce přibližuje podmínkám strojírenství. 

Soutěžní týmy poskládali žáci ZŠ Údlice, ZŠ Školní Chomutov, ZŠ Březenecká Chomutov, ZŠ Hornická Chomutov, ZŠ Rudolfa Koblice Kadaň, ZŠ Písečná Chomutov, ZŠ Strupčice, ZŠ Duhová Cesta, ZŠ Na Podlesí Kadaň a ZŠ Na Příkopech Chomutov.

První místo a postup do krajského kola, které se uskuteční v Chomutově dne 10. listopadu v rámci Výstavy Vzdělávání 2022, vybojovali žáci ZŠ Na Příkopech Chomutov Zuzana Hájková, Jakub Sýkora a Richard Kneř. Na druhém místě se umístila ZŠ Strupčice a třetí příčka patří ZŠ Údlice. 

Mezi kritéria hodnocení patřily především technická funkčnost, správnost a čas sestaveného modelu. Žáci si mohli ověřit nejen své technické schopnosti prostřednictvím polytechnické stavebnice Merkur M8, ale také vyzkoušet kreativní přístup při plnění daného zadání včetně týmové spolupráce. 

Organizátory této akce jsou Okresní hospodářská komora v Chomutově a Středisko volného času Domeček Chomutov za podpory Ústeckého kraje a statutárního města Chomutova.

T-profi Chomutov
Ve středu 20. října 2021 se v Chomutově konalo okresní kolo soutěže T-PROFI – Talenty pro firmy

 

T-profi Chomutov
 

 

T-profi Chomutov
 


 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 21.10.2021 / 21.10.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém