Orientační nabídka


 

V Jirkově bylo otevřeno zrekonstruované náměstí

g
Dnes se uskutečnilo v Jirkově slavnostní symbolické předání náměstí Dr. Edvarda Beneše po rozsáhlé rekonstrukci. Na pozvání starosty Jirkova Radka Štejnara se symbolického předání námětí a přestřižení pásky zúčastnila hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová.
 

 
 

„Rekonstrukce centrálního jirkovského náměstí  oficiálně končí dnes, ve slavný den tradiční Jirkovské hornické pouti,“ řekla ve své zdravici hejtmanka Jana Vaňhová. „Průběh stavebních prací asi přinesl obyvatelům Jirkova dost starostí, spojených se změnami v dopravě, s hlukem a občas i s prachem. Ale výsledek je pěkný a Jirkovští z něj budou mít jistě radost a užitek,“ dodala hejtmanka.

První etapa projektu s názvem „Rekonstrukce komunikací a veřejných prostranství v historickém centru města Jirkova“ byla zahájena v květnu 2011. Celkové výdaje projektu představují 67,15 milionu korun, z toho je podíl dotace z ROP Severozápad přes 57,2 milionu korun. Pět milionů korun přidal Ústecký kraj z Fondu Ústeckého kraje. Záměrem projektu byla obnova historického jádra města Jirkova s cílem přispět ke zlepšení kvality života obyvatel města a ke zvýšení jeho atraktivity. Realizací projektu došlo k celkové rekonstrukci centra – komunikací, veřejné zeleně i veřejného osvětlení. V rámci rekonstrukce Benešova náměstí se opravily i mostky, přibylo zábradlí, jsou tu nové lávky, nové stromy.

Součástí slavnostního předání náměstí byla i Jirkovská hornická pouť, kterou i v minulých letech rovněž  podpořil Ústecký kraj. Jana Vaňhová si v doprovodu starosty Jirkova prohlédla nové náměstí a navštívila stánky Jirkovské hornické pouti.

Připravil: OTI

 

j
Hejtmanka Jana Vaňhová se starostou Jirkova Radkem Štejnarem

k
Při prohlídce nového náměstí

l
Jirkovská hornická pouť

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 15.9.2012 / 15.9.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém