Orientační nabídka


 

V kraji by měla vzniknout pracovní místa pro dlouhodobě nezaměstnané

Ústecký kraj uspořádal ve spolupráci s Hospodářskou a sociální radou Ústeckého kraje webinář na téma „Pilotní ověření nového nástroje aktivní politiky zaměstnanosti – integrační pracovní místo“. Ze strany obcí bylo přihlášeno 73 samosprávných celků regionu. Nový nástroj představil Pavel Dudek, z odboru integrace na trhu práce MPSV.
Tisková zpráva ze dne 26. října 2023
Intergrované pracovní místo
 

 
 
Integrační pracovní místo bude moci vytvořit jakýkoliv zaměstnavatel; primárně však počítá příslušné ministerstvo s vytvářením místa u sociálních podniků (návrh místa synergicky doplňuje jiné nástroje podpory sociálního podnikání, které jsou obsaženy v návrhu zákona o sociálním podniku) a u obcí střední velikosti (v případě větších municipalit bude důraz kladen na podporu sociálního podnikání).

Cílovou skupinou budou osoby se specifickými potřebami – zejména osoby dlouhodobě nezaměstnané a extrémně dlouhodobě nezaměstnané, osoby vyžadující zvláštní pomoc (např. osoby bez přístřeší či osoby závislé).

Pilotní ověření bude probíhat od podzimu 2023 do konce 1. poloviny roku 2024, prozatím se hovoří o pilotním ověření v obcích Most a Děčín. Další webinář se uskuteční v prvním čtvrtletí roku 2024 a bude zaměřen na výstupy z pilotního ověřování.

Náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Jiří Kulhánek vedl webinář společně s vedoucí odboru sociálních věcí Petrou Lafkovou
Náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Jiří Kulhánek vedl webinář společně s vedoucí odboru sociálních věcí Petrou Lafkovou

Přítomna byla též členka HSR ÚK Hana Aulická Jírovcová
Přítomna byla též členka HSR ÚK Hana Aulická Jírovcová

 

Příští webinář se uskuteční na začátku příštího roku
Příští webinář se uskuteční na začátku příštího roku

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 26.10.2023 / 26.10.2023 | Zveřejnit od: 26.10.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém