Orientační nabídka


 

V krajském městě jednaly Výbory poslanecké sněmovny ČR

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
V krajském městě jednaly Výbory poslanecké sněmovny ČR
Prostory Krajského úřadu Ústeckého kraje hostily výjezdní zasedání jednání Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny ČR a poslaneckého Výboru pro sociální politiku. Jednání se účastnili hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a člen Rady Ústeckého kraje Vladimír Záhorský.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 22. 5. 2008

 

V krajském městě jednaly Výbory poslanecké sněmovny ČR

 

Prostory Krajského úřadu Ústeckého kraje hostily dne 22. května 2008 jednání dvou výborů Poslanecké sněmovny ČR (PsČR). Na výjezdní rokování přijeli členové Hospodářského výboru v čele s předsedou Oldřichem Vojířem (ODS), Výbor pro sociální politiku představili jeho předsed Zdeněk Škromach a poslankyně Marcela Mertinová (ČSSD). S oběma výbory diskutovali hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a člen krajské rady Vladimír Záhorský, k jednání sociálního výboru byl přizván také Petr Severa, vedoucí krajského odboru sociálních věcí a zdravotnictví.  

 

Jiří Šulc poslaneckému sociálnímu výboru mimo jiné představil pilotní projekt města Litvínova a mosteckého Úřadu práce, spočívající ve vyplácení 70% sociálních dávek poukázkami pro nákup potravin nebo ošacení. „S těmito lidmi je mostecký pracovní úřad v úzkém kontaktu a projekt je zatím hodnocen jako velmi účinný. Přistoupili jsme k němu, protože jsme nebyli spokojeni s tím, že v některých případech i třetina z vyplacených dávek v Ústeckém kraji, a jedná se o celkem 9 miliard korun, skončí u prodejců alkoholu či cigaret, nebo ve výherních automatech.“ Hejtman představil i další fázi projektu, v němž by poukázky měly být nahrazeny elektronickými platebními kartami. „Nastavení karet může být velmi variabilní, navíc jejich zavedení ušetří státu na poštovném.“

 

S Hospodářským výborem PsČR Jiří Šulc hovořil o budoucnosti lodní dopravy na Labi, o systému veřejné dopravy dotované krajem a o obnově života v lokalitách, postižených hnědouhelnou těžbou. „Ústecký kraj byl jediný v České republice, kde do roku 2006 v podstatě existoval monopol jednoho autobusového dopravce. A nyní jsme opět jediní. Jen Ústecký kraj je regionem, v němž smluvní autobusovou dopravu, tedy základní dopravní obslužnost, zajišťují dopravci vybraní v transparentních koncesních řízeních. Předcházela tomu vleklá krize, odrážející spor s dopravcem, v němž jsme mimo jiné jako velkou nevýhodu pociťovali absenci zákona o veřejné dopravě,“ konstatoval hejtman v průběhu prezentace.

 

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

V krajském městě jednaly Výbory poslanecké sněmovny ČR

V krajském městě jednaly Výbory poslanecké sněmovny ČR

V krajském městě jednaly Výbory poslanecké sněmovny ČR

V krajském městě jednaly Výbory poslanecké sněmovny ČR

 
Zodpovídá: František Janačík
Vytvořeno / změněno: 22.5.2008 / 23.5.2008 | Zveřejnit od-do: 22.5.2008-22.6.2008
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém