Orientační nabídka


 

V Krásné Lípě otevřeli rekonstruované náměstí

11
V sobotu 5.června 2010 bylo slavnostně otevřeno zrekonstruované Křinické náměstí v Krásné Lípě, která je sídlem Správy Národního parku České Švýcarsko. Za Ústecký kraj se otevření náměstí zúčastnil radní Petr Jakubec.
 

 
 

Tisková zpráva ze 7. 6. 2010

 

V sobotu 5.června 2010 bylo slavnostně otevřeno zrekonstruované Křinické náměstí v Krásné Lípě, která je sídlem Správy Národního parku České Švýcarsko. Za Ústecký kraj se otevření náměstí zúčastnil radní Petr Jakubec.

 V 11 hodin se rozezněly zvony kostela a tím bylo slavnostní otevření Křinického náměstí zahájeno. To bylo rekonstruováno v rámci projektu „Regenerace Křinického náměstí v Krásné Lípě – Centrum Českého Švýcarska II“, na který město získalo dotaci z Oblasti podpory 2.2 Investice pro zlepšení fyzické infrastruktury z Regionálního operačního programu Severozápad ve výši 31 milionů korun.

 „Jsem rád, že díky Ústeckému kraji a aktivitě vedení městského úřadu dostávají obyvatelé Krásné Lípy toto pěkné zrekonstruované náměstí. Ocení to jistě i turisté, kteří navštěvují tento region a jeho excelentní turistickou destinaci, kterou je Národní park České Švýcarsko,“ uvedl při slavnostním otevření náměstí člen Rady Ústeckého kraje Petr Jakubec.

 Po krátkém proslovu starosty města Zbyňka Linharta požehnal náměstí kanovník Litoměřické diecéze

Jiří Hladík. Pokřtil také sochy symbolizující čtyři živly – země, vzduch, vodu a oheň, které se staly novou dominantou náměstí.

 Akce se konala v rámci oslav 140. výročí povýšení Krásné Lípy na město. Zajímavostí je, že součástí oslav bylo také největší historické setkání absolventů krásnolipské základní školy, kterých se sešlo více než 1 300. Pro účastníky byl připraven bohatý program.

 

Připraveno ve spolupráci s Úřadem Regionální rady Regionu soudržnosti Severozápad

2
Zleva: Radní Petr Jakubec, starosta Krásné Lípy Zbyněk Linhart a kanovník Litoměřické diecéze Jiří Hladík při proslovech na otevření nového náměstí.

1

3
Sochy symbolizující čtyři živly – země, vzduch, vodu a oheň se staly novou dominantou náměstí.

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 7.6.2010 / 7.6.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém