Orientační nabídka


 

V Lounech proběhlo dvoudenní preventivní vzdělávání seniorů

Ve dnech 4. – 5. 10. 2021 proběhla v Lounech dvoudenní vzdělávací akce pro seniory – posluchače projektu Třetí věk v Lounech zaměřená na prevenci nežádoucích jevů.
Tisková zpráva ze dne 6. října 2021
a
 

Odkazy


 
 
Vzdělávací aktivita s názvem "Vzdělávání seniorů – větší bezpečí pro seniory" byl odborný seminář určený posluchačům univerzity 3. věku, který probíhal ve dnech 4. – 5. října 2021 v Parku Louny. Program semináře byl sestaven ze čtyř preventivních témat, která byla školena odborníky na danou oblast. Těmito oblastmi byly prevence majetkové trestné činnosti, téma domácího násilí, dluhová problematika a téma kriminality páchané v on-line prostředí. 

V pondělí 4. října proběhly dvě přednášky. Tématem první z nich bylo "Jak se chovat bezpečně doma, Bezpečí na ulici". Přednášejícím byl kpt. Bc. Přemysl Zahálka od PČR. Tématem druhé pondělní přednášky bylo "Domácí násilí", kterou odpřednášela Mgr. Martina Vojtíšková. V úterý 5. října měli senioři možnost vyslechnout přednášku Mgr. Denisy Rohanové z České asociace povinných na téma "Podvodná jednání a s tím spojená dluhová problematika" a přednášku "Rizika kyberprostoru" kpt. Mgr. Lukáše Rösslera od PČR.

Po každé přednášce následovala krátké interaktivní představení s danou preventivní tématikou Divadla VeTři, které se problematikou nežádoucích jevů ve své tvorbě zabývá. Seminář za dva dny navštívila bezmála stovka seniorů, která si z každého dne odnesla malý praktický dárek.

Vzdělávací aktivita pro seniory byla realizována Ústeckým krajem ve spolupráci s Krajským ředitelstvím Policie Ústeckého kraje. Program byl podpořen Ministerstvem vnitra ČR z Programu prevence kriminality na místní úrovni 2021.

a
Preventivní odborný seminář byl určen primárně seniorům, kteří bývají obecně nejohroženější skupinou obyvatel

a
Po každé přednášce následovala interaktivní modelová scénka

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Jan Nový
Vytvořeno / změněno: 6.10.2021 / 6.10.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém