Orientační nabídka


 

V mikroregionech o dopravě a zaměstnanosti

1
Hejtman Oldřich Bubeníček pokračuje v návštěvách mikroregionů. Tentokrát zavítal na Podřipsko a Budyňsko. V úzkém kruhu tak mohl se starosty prodiskutovat témata, která je nejvíce zajímají, a zároveň je seznámit s plány Ústeckého kraje. Jako vždy se nejvíce diskutovalo o silniční síti, dotacích a podpoře zaměstnanosti.
Tisková zpráva ze dne 18. června 2014
 

 
 

První zastávka byla v obci Vědomice, kde hejtmana Bubeníčka přivítal starosta Roudnice nad Labem Vladimír Urban jako předseda mikroregionu Podřipsko. Místo nebylo vybráno náhodou, sportovní hala byla v loňském roce při povodní zaplavena, zatímco dnes v ní mohou trénovat děti i dospělí. Starostové se zajímali o udržení prostředků v rámci Programu obnovy venkova, který je zejména u malých obcích velmi oblíbený. Dále se hovořilo o opravách silnic III. třídy a sekání příkopů, na kterém by se starostové mohli v rámci vzájemné výpomoci se Správou a údržbou silnic ÚK mohli podílet.

Na závěr setkání proběhla malá soutěž ve střelbě na koš a prohlídka roudnického mostu, na kterém je třeba provést drobné úpravy kvůli pod ním vedoucí cyklostezce. Most je v majetku Ústeckého kraje.

V Budyni nad Ohří, centru mikroregionu Budyňsko, byla jedním z témat možná těžba plynu a podzemního spalování na Perucku. Starostové zašlou své připomínky k tomuto záměru na krajský úřad v rámci připomínkování aktualizace Zásad územního rozvoje Ústeckého kraje. Také se zajímali o možnost čerpání dotací a podpory uplatnění nezaměstnaných nejen v rámci veřejně prospěšné práce, ale i dalších programů dotovaných Úřadem práce.

Hejtmana Bubeníčka doprovázeli vedoucí pracovníci Krajského úřadu Ústeckého kraje. Jaroslava Kuszniruková, vedoucí odboru SPRP, a Petra Lafková, vedoucí odboru sociálních věcí, hovořily především o programech na tvorbu pracovních míst, která v poslední době vyhlásila ministerstva pro místní rozvoj i práce a sociálních věcí. Vedoucí odboru dopravy Jindřich Franěk kromě odpovědí na otázky ohledně výsprav silnic představil starostům nový systém krajské autobusové dopravy, který vstoupí v platnost od ledna 2015.

Další z návštěv mikroregionů se odehraje v létě na Benešovsku a Českokamenicku.

1
Ukázka nové vodní elektrárny v Roudnici nad Labem
S hejtmanem Bubeníčkem, starostou Roudnice Urbanem a starostou Vědomic Tylem hovoří stavbyvedoucí


2


 

3
Prohlídka mostu


4
V basketbalové hale po soutěži


5
Starostka Vražkova Jaroslava smetanová řeší s vedoucím odboru dopravy a silničního hospodářství Fraňkem opravu silnice


6
Setkání v Budyni nad Ohří


 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 18.6.2014 / 18.6.2014
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém