Orientační nabídka


 

V Mostě je perfektní zázemí pro sport

1
Dvě investiční akce z oblasti školství byly dnes slavnostně ukončeny v Mostě. Střední škola technická ve Velebudicích, páteřní škola kraje, získala multifunkční sporotvní areál s parametry pro mezinárodní atletické soutěže a dětský domov má kopmpletní zateplení a krásnou novou barevnou fasádu. Při obou akcích stříhala pásku hejtmanka Jana Vaňhová.
 

 
 

Tisková zpráva z 29. září 2011

 

„Množství peněz investovaných do těchto dvou akcí je jasným důkazem, že oblast školství není Ústeckým kraje opomíjená. Jsem ráda, že velké sporotiště s dětským hřištěm u střední skoly bude sloužit nejen žákům, ale také široké veřejnosti. Rekonstrukce dětského domova zase přinese úspory v energetické oblasti a ušetřené peníze bude moci paní učitelka zase využít k nákupu nového vybavení. Je naší povinností zajistit dětem, které nemají štěstí, aby vyrůstaly v rodinách, důstojné a hezké zázemí,“ připomněla hejtmanka Vaňhová.

 

Hlavní část atletického areálu tvoří atletická dráha délky 400 m. Součástí oválu jsou sektory pro skok daleký a trojskok, skok o tyči a skok vysoký. V jižní části je umístěna vrhačská louka určená pro hod oštěpem, kladivem a diskem a vrh koulí. Uvnitř atletického oválu je navrženo fotbalové hřiště s umělým povrchem (umělý trávník III. generace). Z východu navazují na nově budovaný atletický areál tenisová hřiště, dětské hřiště a provozní budovy. Dále je zde sportovní plocha pro provozování basketbalu a volejbalu s pružným polyuretanovým povrchem a také nové víceúčelové hřiště pro školní kopanou, tenis, volejbal, házenou a nohejbal. Součástí oploceného areálu jsou i příjezdové cesty, parkoviště, venkovní osvětlení a chodníky. Do vybudování areálu investoval Ústecký kraj 148 milionů korun.

Na budově dětského domova bylo provedeno zateplení obvodového aplikací vnějšího kontaktního zateplovacího systému, dále zateplení střešního pláště a výměny výplní otvorů (oken a dveří) ve fasádách. Barevné řešení fasád bylo zvoleno s ohledem na charakter provozu v  pastelových odstínech s grafikou odlišující od sebe objemové celky a upozorňující na vnitřní logiku uspořádání objektu (pokoje, provozní zázemí, bazén apod.) Celkové náklady rekonstrukce se vyšplhaly na 31,7 milionu korun z rozpočtu Ústeckého kraje.

Slavnostních ukončení se zúčastnili také radní Ústeckého kraje Petr Jakubec, René Budjač, Jiří Šulc a předsedové výborů Oldřich Bubeníček, Petr Husák a Petr Fiala.

 

Připravila:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

mob. 737 203 666

hanackova.m@kr-ustecky.cz

 

1
Sportoviště ve Velebudicích slavnostně otevírali radní Jiří Šulc, ředitel školy Jiří Škrábal, hejtmanka Jana Vaňhová a radní Petr Jakubec a René Budjač

2
Zkouška nového povrchu

3
Dětské hřiště v areálu

4
Žáci hned vyzkoušeli nové fotbalové hřiště s umělou trávou III. generace

5
Zázemí se šatnami

6
Před zrekonstruovaným dětským domovem v Mostě

7
Nová plastová okna a barevné fasády jednotlivých pavilonů

83

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 29.9.2011 / 29.9.2011 | Účinnost do: 31.12.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém