Orientační nabídka


 

V ochraně před povodněmi pomůže také ELLA

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
V ochraně před povodněmi pomůže také ELLA
Ústecký kraj představuje veřejnosti do 21. dubna zdarma výsledky práce v mezinárodním projektu ELLA (ELbe - LAbe), "Protipovodňová ochrana prostřednictvím nadnárodních opatření územního plánování".V prostorách budovy "A" Krajského úřadu Ústeckého kraje zve na bezplatnou výstavu, na níž prezentuje 23 posterů s protipovodňovou tematikou.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 14.4.2006

 

V ochraně před povodněmi pomůže také ELLA

 

Ústecký kraj představuje veřejnosti výsledky práce v mezinárodním projektu ELLA (ELbe – LAbe), „Protipovodňová ochrana prostřednictvím nadnárodních opatření územního plánování“ a nabízí v prostorách budovy „A“ Krajského úřadu Ústeckého kraje výstavu, na níž prezentuje 23 posterů s protipovodňovou tematikou. Návštěvníci volně přístupné a bezplatné prezentace se mohou do 21. dubna 2006 seznámit s faktory ovlivňujícími vznik povodní, jak se na ni připravit, apod.

            Pilotní projekt navázal na zkušenosti Hydrosoftu Veleslavín, získané při zpracování projektu WARP pro Krajský úřad Středočeského kraje. WARP měl za úkol upozornit na územní plány obcí, které počítají s nepatřičným rozvojem v záplavových územích Q100 (tzv.stoleté vody). Při vypracování nabídky i při konečném zpracování projektu ELLA byl důraz kladen na vytvoření množiny GIS dat univerzálně použitelných i mimo rámec projektu. Značný význam byl přikládán vyhodnocení střetů rozvojových lokalit vymezených územními plány obcí se záplavovým územím Q100 definovaným Povodím Labe a.s. Současně byl posuzován soulad územně plánovacích dokumentací obcí a opatření ze „Studie technického řešení protipovodňových opatření na Q20, Q100 řeky Labe v úseku Počeplice – Hřensko“. Posouzeno bylo celkem 36 obcí a 253 rozvojových lokalit, navrhovaných těmito dokumentacemi, kolidujících se záplavových územím řeky Labe.

Cílem projektu ELLA je využít nástroje územního plánování ke zmírnění následků možných budoucích povodňových situací v povodí řeky Labe. Získaná data, včetně výsledných vektorových  vrstev, byly uspořádány do interaktivní prezentace na DVD tak, aby bylo možno výsledky analýz snadno využít pro další práci Krajského úřadu, případně dotčených obcí. Prezentaci obsaženou na tomto nosiči je možno spustit také na webových stránkách Ústeckého kraje (http://www.kr-ustecky.cz/ella/).  

 

 

 

připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 14.4.2006 / 14.4.2006 | Zveřejnit od-do: 14.4.2006-14.5.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém